Hangi Samsung pil koruma mantıklı: Temel, adaptif, maksimum?

MaxElis

Uzman
Şimdi benim 4 sene idare etmem lazım ama pil korumada hangi özelliği seçmeliyim? Temel mi adaptif mi yoksa maksimum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Batarya için en iyisi maksimum adından anlasılacagı üzere ama kullanımınızı kısıtlar ama. Temel yeterlidir 4 yıl götürür. Adaptife bulaşmayın düzenli bir hayatınız yoksa. Her gün sabah 9'da kalkmıyorsanız mesela.

Zaten batarya %100'de uzun süre kalırsa yüksek voltajdan batarya ömrü azalır. Temel de bunun önüne geçiyor. %100e ulaşınca şarjı geleneksel yapılanın aksine tamamen kesiyor. Normalde %99.99 olsun yine enerji verir 100e tamamlar ama temelde hiç şarj olmuyor yani bataryanın 100'de olmasının sebep olduğu zararın önüne geçiliyor.

Tamamdır hocam adaptif zaten imkansız maalesef dediğiniz gibi beni yüzde 80 şarj da idare etmez gibi temel iyi de şimdi ben bunu gece taksam şarja bu sürekli 100'den sonra elektriği kesip 99 olacak sonra tekrar 100 bu zarar vermez mi?

Tekrar 100 olmayacak işte temelde. Temelde 100 olunca tamamen şarj kesilecek hiç elektrik gitmeyecek telefona.

Tekrar 100 olmayacak işte temelde. Temelde 100 olunca tamamen şarj kesilecek hiç elektrik gitmeyecek telefona.

Heh tamamdır hocam anladım 100 olduğu an gücü kesecek teşekkür ederim.

Ben kendim temel kullanıyorum en iyisi bu. Ayrıca adaptif işlemci gücü de harcıyor alışkanlıkları tahmin etmek için gereksiz yani. Maksimumda da çok batarya ömrü gidiyor %20 ama %20 yüksek voltajdaki bir şarj değeri yani normal %20'den cok daha fazla uzun gidecek bir bataryayı feda ediyosunuz gerek yok.

Temel ayarda kullan. Şarjı %20'den aşağı düşürme. Oyun laptopda %20'nin altına düşürmem. Haftada bir pilde kullanıp fullerim. %20'nin altına düşürmedim ve kapatmadım, bataryalı cihazlarda pil performansı uzun süreler gitmiştir.

Teşekkürler.

Fazla kasma, batarya kapasitesi 3 senede kullanımını etkileyecek derecede düşüyor.
Şarj döngün az ise batarya ömrün nispeten uzun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…