Hangi Windows keyi daha iyi?

Sistem

Becerikli
Merhaba ben bir soru soracaktım bu Windows'ta 3 tane key var benim bildiğim kadarıyla OEM anakarta yazılıyor, Retail ise tek PC kullanılıyor, MAK ise cok fazla PC de kullanıla biliyor. Buradan hangisi iyi veya bildiklerim doğru mu?
1 OEM. Tek PC ama ama anakarta yazılıyor.
2 Retail tek PC.
3 MAK. Çoklu PC.

Tercihim Retail olurdu. Microsoft hesabınıza kayıt oluyor ve yeni sisteme kurulum yaptığınızda ms hesabınızı girince Windows aktifleşiyor.

Tercihim Retail olurdu. Microsoft hesabınıza kayıt oluyor ve yeni sisteme kurulum yaptığınızda ms hesabınızı girince Windows aktifleşiyor.

Peki onu nasıl yapacağız ve onu Microsoft kabul edecek mi resmi olurak kendinden alınmadığı için.

İnternette satılan anahtarlar Windows 7 ve 8 keyleri oluyor genelde bunları stoklayan kişiler satıyor. Windows 7 anahtarı ile Windows 11 aktifleştirilebiliyor. Bu yüzden sorun olmayacaktır.

İnternette satılan anahtarlar Windows 7 ve 8 keyleri oluyor genelde bunları stoklayan kişiler satıyor. Windows 7 anahtarı ile Windows 11 aktifleştirilebiliyor. Bu yüzden sorun olmayacaktır.

Benim şimdi yanlarında yazdıklarım birisi anakartta kalıcxı birisi coklu PC kullanıyor ve tek PC de kullanılan tek PC dediğim yeni PC gecerken o keyi ondan silip diğer PC yazma olan şey doğru mu bildiklerim?

OEM anakarta yazılır ve format sonrasında silinmez.
Retail Microsoft hesabınıza kaydolur ve format sonrası yeniden girildiğinde sistem aktif olur.
MAK hakkında bir fikrim yok maalesef.

OEM anakarta yazılır ve format sonrasında silinmez.
Retail Microsoft hesabınıza kaydolur ve format sonrası yeniden girildiğinde sistem aktif olur.
MAK hakkında bir fikrim yok maalesef.

Yani benim anladığım ilk iki doğru 3 cü hakkında bir bilgin seninde yok benim gibi bunu merak ediyorum bende. Ama MAK tavsiye edilmiyor olay da bu neden. Ve bu 2'deki Retail yeni PC girebiliyor muyuz eski PC format atınca.

MAK key için ufak bir araştırma yaptım ve normal bir kullanıcının işine yaramayacağı kanaatine vardım.
Birden çok bilgisayar denilirken binden fazla bilgisayarı etkinleştirmek için kullanılıyormuş. Bana da gereksiz geldi.

Yeni MAK alınmaz ama Retail ve OEM alınır ama OEM anakarta yazıla bildiğine göre nasıl silicez veya siliniyor mu? Ve Retail eski PC formatlanınca yeni PC'ye girele biliyor mu?

Yeni MAK alınmaz ama Retail ve OEM alınır ama OEM anakarta yazıla bildiğine göre nasıl silicez veya siliniyor mu?

Bildiğim kadarı ile silinmiyor hocam.

Ve Retail eski PC formatlanınca yeni PC'ye girele biliyor mu?

Girilebiliyor, dediğm gibi Microsoft hesabınıza anahtar bağlanmışsa hesabı girince Windows aktifleşecek. Retail de yapılması gereken tek şey hesaba bağlamış olmanız. Retail alıp keyfinize bakın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…