Hangi Windows sürümünün pil ömrü daha uzun olur?

cagata

Uzman
Şu anda Windows 10 kullanıyorum. Hangisinin pil ömrü daha uzun gidiyor, Windows 10 mu yoksa Windows 11 mi?

Şu anda Windows 10 kullanıyorum. Hangisinin pil ömrü daha uzun gidiyor, Windows 10 mu yoksa Windows 11 mi?
Bu cihazınıza, pil sağlığınza ve ne kadar kullandığınıza bağlı olarak değişir fakat Windows 10 açık ara farkla Windows 11'den daha az kaynak kullandığı için kağıt üstünde daha az pil tüketecektir ancak işletim sistemini seçereken tek etken pil ömrü vs olmamalı özellikle Windows 10 gibi modası geçmiş bir OS için. Öte yandan Windows 11 cihazınza özel driverlar, yazılımlar, optimizasyonlar içerebilir. Halihazırda pil ömrünüzden menununsanız ve denemekle uğraşamam diyorsanız Windows 10 da kalın, uğraşırım diyorsanız birkaç hafta kullanıp Windows 11'i de deneyebilirsiniz.

Bu cihazınıza bağlı bir durum. Yeni bilgisayarlar her ikisinde de optimize çalışır. Oldukça yoğun kullandığınız yahut eskittiğiniz pillerde/bilgisayarlarda ise yine durum yaklaşık aynı ancak Windows 10 bu senaryoda nispeten daha iyi olacaktır. 2025'te Windows 10'un desteği bitecek, bunu unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…