Harici monitörler için parlaklık kontrol scripti (AutoHotkey - Windows 11)

atakansariyar

Çalışkan
Yer
İstanbul
Merhaba,

Logitech MX Keys S klavyemdeki parlaklık tuşlarının harici monitörümü kontrol etmemesi üzerine, DDC/CI protokolünü kullanan hafif bir araç geliştirdim.

Benzer sorun yaşayanlar veya sadece masaüstü monitörünün parlaklığını klavyeden kontrol etmek isteyenler için Windows 11'in kendi arayüzüne sadık kalarak tasarladım.

Özellikler:
  • DDC/CI Desteği: Harici monitörlerle doğrudan iletişim.
  • Windows 11 Tasarımı: Yuvarlatılmış köşeler ve akıcı animasyonlar.
  • Otomatik Tema: Sistemin Light/Dark moduna göre renk değiştiriyor.
  • Açık Kaynak: AutoHotkey ile yazılmıştır, kodları inceleyebilirsiniz.
Nasıl Kullanılır?

GitHub sayfasındaki "Releases" kısmından hazır .exe dosyasını indirip çalıştırmanız yeterlidir. Kurulum gerektirmez.
Eğer "Ben öyle her exe'ye güvenmem arkadaş." derseniz, GitHub reposunda kendi exe'nizi nasıl derleyebileceğiniz hakkında bir rehber de bulunuyor.

Varsayılan olarak F13 (Azalt) ve F14 (Artır) tuşları ile çalışır. Logitech veya makro destekli klavyelerde parlaklık tuşlarınızı bu tuşlara atayarak sorunsuz kullanabilirsiniz.

İndirme Bağlantısı (GitHub): https://github.com/atakansariyar/Brightness-Controller-for-Desktop

Geri bildirimlerinizi bekliyorum.

Kodda GetFirstPhysicalMonitor fonksiyonunu görüyorum. Şu anki haliyle muhtemelen birincil monitörü veya handle'ı ilk dönen monitörü kontrol ediyor. İlerleyen dönemler de çoklu monitör desteği (örnk: Tuşa basınca bağlı tüm monitörlerin parlaklığını aynı oranda artırıp azaltma vs) eklenirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Twinkle Tray gibi Electron tabanlı hantal çözümler yerine böyle native API çağıran lightweight scriptler her zaman tercihimdir. Emeğine sağlık, başarılar.

Güzel yorumun ve önerin için teşekkür ederim. Haklısın, şu an GetFirstPhysicalMonitor ile sadece birincil monitöre odaklanıyor. Çoklu monitör desteğini sonraki sürüme eklemeyi not aldım. Ayrıca harici config desteği eklemeyi ve çeşitli ayarları buradan kontrol etmeyi de eklemeyi planlıyorum.

Rica ederim.
Yalnız nacizane tavsiyem; config işine girerken JSON parsing gibi harici kütüphane gerektiren işlere bulaşıp scriptin lightweight yapısını bozmamaya çalışman. AHK'nın kendi IniRead / IniWrite fonksiyonları bu çapta ki araç için fazlasıyla yeterli ve hızlı.

Teşekkürler! Tavsiyelerini de göz önünde bulundurarak hazır oturmuşken başladım ve büyük bir güncelleme yayınladım. Ekstra ayarlar sayfası ve bir önceki sürümde farklı bir programa bağımlı olan F tuşlarıyla ilgili konuyu, kendi F-key Tool'umu ekleyerek çözdüm. Şu an her kullanıcının kullanabileceği düzeyde basit ve işlevsel olduğunu düşünüyorum.

Yine değerli geri dönüşlerinizi bekliyorum!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…