Harici SSD önerisi

tugrul

Yetkin
Yer
İstanbul, TR
Arkadaşlar PC'de (anladığım konular değil) oyunlar vs. çoğu şey için hard disk kullanıyorum. Rafın içerisine takılı. Anakartta 2. bir SSD'lik yer yok o yüzden hard disk gibi olanlardan almayı planlıyorum sorularım şunlar:

1. Hangi model/tip almam lazım 1 tane de olsa link olarak paylaşabilirseniz sevinirim.
  2. Direkt olarak hard diski söktüğüm gibi aynı şekilde takabilir miyim direkt? Yoksa ekstra bir şeyler mi lazım hard diski söktükten sonra falan.

Anakartında 4 tane SATA portu var. İstersen SATA SSD takabilirsin. Ayrıca işletim sistemini yeni alacağın diske kurmayacaksan direkt formatlayıp kullanabilirsin.

Ben, SSD'lerimi kasanın arka tarafındaki kabloların olduğu yere sıkıştırdım. 4 yıldır öyle kullanıyorum. Hepsi de SATA SSD doğal olarak. 2 tanesi Kioxia Exceria 480GB, diğeri ise Samsung 870 EVO 1TB.

Anakartında 4 tane SATA portu var. İstersen SATA SSD takabilirsin. Ayrıca işletim sistemini yeni alacağın diske kurmayacaksan direkt formatlayıp kullanabilirsin.
Hah yaşa. Teşekkür ederim SATA imiş adı. Bunun takılmasına yönelik birkaç video da izleyeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…