Vodafone Hat iptali yapmaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan serkan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 247
  • Etiketler Etiketler
    hat vodafone

serkan

Başarılı
Merhabalar.

OKUYUN!!!

Güzel ülkemde artık sıradanlaşan saçmalıklar...

Mayıs ayında Vodafone hattımı iptal etmek için bir başladım, aylar sonra aslında hattımın iptal edilmediğini ve faturasıza geçiş yapıldığını öğrendim.
Üstüne icra takibi yapılacakmış . İ** D** isimli avukatlık bürosu anlaşmalı.
Arkadaşım hattımı iptal etmek istedim sadece icralık oldum, çok masumca değil mi?

Ama durumlar o kadar da masum gözükmüyor.

Özetliyorum: Mayıs ayında hattımı iptal etmek için Vodafone Müşteri Hizmetlerini aradığımda sürekli yönlendirmelerle oyalanıyordum, bilirsiniz hat iptal etmek istediğinizde hep aynı.
Beni taşeron bir yere bağladılar, oradaki yarım ağızlı kız bana "120 TL ücret yansıyacaktır." dedi, belki daha fazla da olabilir.

"Onaylamıyorum" dedim, neymiş vergi ücretiymiş, taahhüt ücretiymiş falan salladı bir şeyler. Arkadaşım neyin vergisi bu yine?
Tabii ki böyle bir şey olmadığını biliyordum. Taahhüdüm de olmadığı için bilinçliydim. Şikayet birimine aktardım bu durumu. Ardından genel merkezden aradılar, üzgün olduklarını ve herhangi bir ücret ödemeden hat iptalini gerçekleştirebileceklerini söylediler.

5 Haziran'dı hat iptalini gerçekleştirdiğimi düşünüyordum.
Çünkü bana söylenen oydu, "Hattınızı iptal ettik herhangi bir sorun yok." denmişti.

Bugün gelen bir mesajla birlikte 542'yi aradım, ben 4 hatırlıyorum tam 8 kere birimden birime aktarılmışım...
Tam diyorum "Evet, sanırım şimdi halledecekler", çünkü "Sizi uzman birime aktarıyoruz, onlar hat iptalini yapacaklar." deniyor. Nasıl bir uzmanlıksa bir cümleyle işi olmaza geliyor aktarıldığım her uzman birim.

Aktarıldığım her birim, her insan "Evet, hata bizden kaynaklı, sizin hat iptal talebiniz olmuş zaten." dedi. Tabii ki oldu, zaten o yüzden bu kadar uğraşıyoruz ya!

Toparlıyorum:

En sonunda bana o ay içerisinde olduğum için ödenmemiş fatura gibi bir ücret yansıttılar 285 TL. Normalde 160 TL gibi olan taahhütsüz fatura ücretimi vergilerle birlikte son tutara yuvarlamışlar. Bizi düşünüyorlar

O gün bana "Hattınızı iptal ettik, herhangi bir ücret yansımayacaktır." söylenip faturasıza geçiş yapılmışsa, bugün gelinen noktada neyin borcu neyin takibi? Varsa bir şey o gün neden söylemediniz?

Durum bu. Bu şekilde sorun yaşamış kullanıcılara da tabii ki rastladım internette.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akrabamızın evinde sigortalı çalışmaya başlayan yardımcının eskiden kalan bir borcu var mış bu firmaya. İşe girdikten 1-2 ay sonra sanki o kişinin borcundan akrabamız sorumluymuş gibi onların adına borç ihtarı çekildi, umursamayıp buna itiraz etmedikleri için de işçi kadının kendine ait eski borcuna karşılık akrabamızın tapularına şerh koydurdular. Bunu da bir arsalarını satmak istedikleri zaman öğrendiler. Kanun açığını kullanıp başkasının borcunu yeni işverenine zorla ödetmeye çalışacak kadar da etik bir firmadır kendileri...

Ben yıllardır kendi fiber altyapılarında fiber internet hizmetlerini kullanıyorum, şu ana kadar gayet memnundum ama bu yaptıkları çakallıktan sonra gözümden düştüler. Taahhüt yenilemeyeceğin gelecek yıl, istiyorlarsa konu sahibinin başına gelen şeyi bana da yapmayı denesinler.

Bu arada aklınızda olsun arkadaşlar, evinize size ait olmayan bir borçla ilgili kağıt gelirse umursamamazlık yapmayın, gidin buna itiraz edip reddedin. Size bildirim yapıldıktan sonraki 2 haftada buna itiraz etmezseniz kanunen o borcu kabul etmiş sayılıyorsunuz. Bunlar gibi firmalar ve art niyetli kişiler de bu kanundan çoğu kişinin haberi olmadığı için bu açığı istedikleri gibi kullanıyorlar.

Son düzenleme:
Kesinlikle insanların bu kanun bilmezlik açığını kullanıyorlar. Bir de işin sonunda vatandaş "mebur ödeyeceğiz napalım" diyeceğini bildiklerinden, sistem bu şekilde kurulmuş devam ediyor.

Mesaj bugün geldi, BTK ve şikayetvar adreslerine yazdım şimdilik. Süreçle ilgili bir faydalı öneriniz varsa dinlemek isterim.

Hocam Twitter'den gömün ve anlatın yaptıkları pislikleri teknoloji editörlerini ve Vodafone destek hesabını etiketleyerek.

Bir diğer çakallık örneği daha. Yaşadığınız durumu türlü türlü kanıtlarla hem Twitter'a, hem de Şikayetvar'a yazıp (gerçi Şikayetvar'a yapmışsınız) bütün bu olanları afişe etmenizi tavsiye ediyorum. Zaten Vodafone, pek de hayırlı bir operatör değildi ama vaziyet buysa rezillikten öte bir durum var. Geçmiş olsun.

Toplanın yasal takip sürecini nasıl durdurduğumu anlatıyorum.

10'dan fazla birimden birime aktarmalar, aktarıldığım uzman birimlerde "faturasız hattı biz iptal edemiyoruz" gibi söylemler. Beni neden o birime aktarıyorsun o zaman? Aktarıldığım bilgisiz personeller(neredeyse çoğu bilgisiz). Robot gibi yönlendirme yapıp sadece en basit işlemleri yaptıklarıın düşünüyorum. Bu da özellikle müşteriyi yıldırma, vazgeçirme adına olabilir.

Vodafone'un hatasını kabul etti evet ama bir çözüm yoktu. Şikayetvar ve BTK'ya yazdığım şikayet mesajından sonra tekrar arandım.

Yazdığım mesaj aynen şu;
"
Mayıs 2024'te Vodafone hattımı iptal etmek için müşteri hizmetlerini aradım. Ancak sürekli birimden birime aktarılıp oyalandım ve nihayetinde hattımın iptal edildiği söylendi. Buna rağmen, 5 Haziran'da hattımın kapatıldığını düşünürken, faturasıza geçirildiğimi ve sonrasında icra takibi başlatılacağını öğrendim.

İptal sürecinde bana iptal ücretinden bahsedildi fakat taahhüt sürem olmaması nedeniyle itiraz ettim. Genel Merkezden arandığımda hattımın ücretsiz iptal edileceği belirtildi ve işlem tamamlandı dendi. Ancak bugün hattımın iptal edilmediğini, 285 TL'lik bir borçla karşı karşıya olduğumu öğreniyorum.

Bu süreçte Vodafone'un hatasını kabul eden birden fazla müşteri temsilcisiyle görüştüm. Buna rağmen borç ve icra tehdidiyle karşı karşıyayım. Talebim; hatalı işlemlerin düzeltilmesi, borcun iptali ve mağduriyetimin giderilmesidir. Aksi takdirde yasal yollara başvurmak durumunda kalacağım.
"
O aramada da işler biraz daha yıldırmaya doğru gitse de aynı sertlikle devam ettim ve bu işi çözüme kavuşturulmasını rica ettim. Ardından önce E-devlette gözüken borç bilgisinin silinmesi adına "Yasal Takibe Düşen Borç Miktarı" 'nı ödemem gerekti.
Tabii ki telefon görüşmesinde bunu geri ödeyeceklerini söyledikten sonraydı...

Neden böyle diyorum? Çünkü kurumlara, kuruluşlara 0 güvensizlik öyle değil mi? Artık güvensizlikle başbaşayız her durumda.

Bugün ben bu tavrı koymasaydım, ilk aramada bana söyleneni yapsaydım, "hattı iptal etmek için bu borcu ödemeniz gerekiyor" söylemini uygulasaydım kim bana bu ücreti geri iade edecekti?

Haklı olduğunuz bir durumda adım atmaktan çekinmeyin! Kendinizi bilin.

48 saat içerisinde bu ücretin iadesinin yapılacağını ve bu şekilde mağduriyetin giderileceği söylendi.

Neyse bitiriyorum.

En son akşam saatlerinde arandım ve ücret iadesini yaptıklarını banka hesabıma aktarabileceğimi söylediler(evet E-devlette alacaklı gözüküyor) ve hattı nihayetinde iptal etmek için son bir işlem yaptılar.

İşini layığıyla yapan, bilgisini iyiye kullanan insanlara teşekkür ederim. Ama sisteme tavrım hala nettir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…