Üç GSM şirketinin fahiş fiyatlarından sıkıldığım için ara ara duyduğum Netgsm'e geçmeye karar verdim.
Şirketin kendine ait baz istasyonu ve fiziksel mağazası yok, galiba bu yüzden fiyatları çok daha uygun. Belki kar marjları da düşüktür.
Kendi sitelerinde böyle bir görsel var, anladığım kadarıyla tüm operatörler ile anlaşmaları var. Hangisi daha iyi çekiyorsa o baz istasyonunu kullanıyor gibi gözüküyor.
Şimdilik tecrübelerim bu şekilde, ileride bir sorunla karşılaşırsam bu konunun altına eklemeyi düşünüyorum. Merak ettiğiniz başka herhangi bir şey olursa seve seve cevaplarım
Şirketin kendine ait baz istasyonu ve fiziksel mağazası yok, galiba bu yüzden fiyatları çok daha uygun. Belki kar marjları da düşüktür.
Kendi sitelerinde böyle bir görsel var, anladığım kadarıyla tüm operatörler ile anlaşmaları var. Hangisi daha iyi çekiyorsa o baz istasyonunu kullanıyor gibi gözüküyor.
- Hat taşıması gayet kolaydı, çok fazla kez operatör değiştirdim şimdiye kadar en rahat ve zahmetsiz olan Netgsm oldu. Öncelikle hat taşıma işlemi için sadece SIM kartı ücreti ödüyorsunuz, bu da kargo dahil 149TL tutuyor. Bu ücreti tüm GSM şirketlerinde ödüyorsunuz, çoğunlukla faturanın içinde olduğundan fark etmiyorsunuz.
- taşıma işlemini başlatmadan önce SIM kartı elinizde olması gerekiyor.
- 23 Eylül pazartesi akşam saat 8'de SIM kartını sipariş verdim, 26 Eylül perşembe günü Aras Kargo ile teslim aldım. SIM kartının içinden SIM iğnesi çıktı, SIM iğnesi çok ince bir düşünce.
- SIM kartı elinize geçtikten sonra mobil uygulaması üzerinden hat taşıma işlemini başlatmanız gerekiyor. Diğer GSM şirketleri gibi insan unsuru ile uğraşmıyorsunuz, tamamen dijital şekilde hallediliyor.
- İlk olarak SIM kartın paketinde ki QR kodu okutarak mobil uygulamasını indiriyorsunuz, daha sonrasında uygulama sizi yönlendiriyor. Kişisel bilgilerinizi doldurduktan sonra sizden hat taşıma işleminin gerçekleşmesini istediğinize dair bir video istiyor. Bu videoyu ekranın altında yazan metni okuyup kaydedip işlemi tamamlıyorsunuz, çok basit bir işlem göz korkutmasın.
- Başvuru işlemi 20dk bile sürmedi.
- Taşıma başvurusu yaparken yine çok güzel ve ince düşünülmüş bir olay var, o da hattın hangi saat aralığında taşınmasını istediğimizi seçebiliyoruz. Ben saat 23.10 ile 04-00 arasını seçmiştim.
- 26 Eylül perşembe akşamı hat taşıma talebimi oluşturdum ve belgelerin onaylanmasını bekledim.
- 30 Eylül pazartesi belgelerim onaylandı ve bu mesajı aldım.
- Saat 23:25'te hattım kullanıma açıldı.
- hat açılınca interneti kullanmak için APN ayarı yapmak gerekiyormuş, bu ayarı nasıl yapacağımızı SIM kartı kutusunun içine yazmışlar. Gayet basit bir işlem ama yine de şimdiye kadar ben hiç böyle bir ayar yapmadım, o yüzden bu durumu biraz garip geldi.
- Ayarı da yaptıktan sonra hattım tam anlamıyla kullanıma açıldı. Önceki hattım Turkcell'di, bende kapanmadan hemen önce hız testi yaptım daha sonra Netgsm ile yaptım.
- Uygulama arayüzü ve ek paketler bu şekilde.
- Benim başvurduğum paket bu, diğer paketlerede buradan ulaşabilirsiniz. Mobil Hat Fiyatları & Paketleri - Netgsm
- Başvuru sırasında da bu şekilde bir uyarı veriyor, hala bazı noktalarda eksikleri varmış. Eğer şartlar size uygunsa bence diğer şirketlerin fahiş fiyatlarına muhtaç kalmayın. İki gündür kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Herhangi bir taahhüt yok istediğiniz zaman çıkabilirsiniz, tek kaybedeceğiniz 149TL'lik hat ücreti
.
- Yazan bankalar dışında N Kolay, Akbank, Midas, ata yatırım, Enpara ve popypara şirketlerini de denedim. Hiçbir sorunla karşılaşmadım SMS'ler geldi.
- ekstra olarak mobil internette 3G çalışmıyor, arayıp sormadım nedenini.
Şimdilik tecrübelerim bu şekilde, ileride bir sorunla karşılaşırsam bu konunun altına eklemeyi düşünüyorum. Merak ettiğiniz başka herhangi bir şey olursa seve seve cevaplarım

Son düzenleme: