Rehber Hava Hakimiyet Uçağı F/22 Raptor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1827
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
@ADIWN Yalnız ,bizikilerde bayağı kaliteli iş çıkarmış.
Hocam, yanlış anlamayın ama "kalite" şu an için soru işaretleri ile dolu. Çünkü önce bu uçağın havalandığını ve ve testleri başarılı ile geçtiğini gördükten sonra aktif görev alımında nelerin ortaya çıkacağını (eksiklikler, hatalar vb.) görmek gerekir diye düşünüyorum. Ondan sonra gerçekten olmuş ya da olmamış diyebiliriz.

Tabii ki de şu an operasyonel anlamda net bir şey ortaya koyamayız, ama hava kuvvetleri uçağı alıp geri dönüş yaptıkan sonra çıkacak olan yeni sürümlerde güncelleme olur.

@ADIWN Yalnız ,bizikilerde bayağı kaliteli iş çıkarmış.

Kanka chat gpt ye yazdır.Sonra burada görsellerle destekle
Hocam, ben öyle hazır işi sevmem. Çünkü bir yapmaya başlarsam ya millet hiç okumaz ya da ben en sonunda "başlarım böyle işe sayfalarca yazdım hala daha yapamadım" der sinir olur kapatırım . Mükemmeliyetçi ve takıntılı bir insan olmamdan dolayı bu huylarımdan nefret ediyorum .

Tabii ki de şu an operasyonel anlamda net bir şey ortaya koyamayız, ama hava kuvvetleri uçağı alıp geri dönüş yaptıkan sonra çıkacak olan yeni sürümlerde güncelleme olur.
Bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Zaten şu dünyada adam akıllı devlet testleri uygulayan (benim gözümde) nadir ülkelerdeniz. Bu konuyu ABD'de bulamazsınız, çünkü orada sanayi ile ordu iç içe girdiği için işler bu denli saçmalıklarla dolu oluyor.

İşlemciye ilgili makale yazdım.Makaleme yorum yapan iki kişi ,bu makaleyi yazacak son kişi olduğumu söyledi halbuki ben boş vakitlerimde konuyu chat gpt den öğrenip makaleye çeviriyorum bu sayede zamandan tasaruf ediyorum ve öğrendiğim bilgileri paylaşarak her iki taraf da kazandırıyorum.Uzun lafın kısası, ukala insanlar yaptığınız işe saygı duymayabiliyor bunu bilerek yazmak lazım.

Haklısınız. Tabi makaleniz nasıldı bilmediğim için yorum yapmam doğru olmaz ama benim bahsettiğim konu şu; büyük ihtimalle benim makale baya uzun olacağı için bizim vatandaş (okumayı sevmez) okumaz diye düşünüyorum .

F-35 erken hali:

F-22 erken aşama.

Eki Görüntüle 13298
F/22 ve tfx benzerliğine ne demeli?

Tasarım ufak olarak değişebilir:
KF-21:

Rus-Sovyet uçakları kötü değil ama ben bir türlü alışamadım.

Evet, okudum. Hocam, benim gözüme yanlış gelen bir şey olmadı. Gayet güzel olmuş ama daha detaylı olması elbette ki güzel olurdu. Bu haliyle bile insanlara güzel bir fikir sağlayabilir, elinize sağlık.

Hocam ,uzun makaleler okunur örnek:
Bu makale technopattaki en sevdiğim makaledir.Aslında kullanıcı değerlendirmesi diye yazılmış ama FSR.3.0 teknolojisinin çalışma prensinibi açıkladığı için makale olmaya adaydır.

Amerikalı'lar biraz daha tasarım konusuna öncelik veriyor gibi düşünebiliriz. Ruslar tam tersine işlevselliğe önem veriyor diyebiliriz. Tabi ki burada ki tasarım "göze hoş" gelmesi değil, tam aksine aerodinamik tasarım farklılığı demek daha doğru olur. Tabi ki "uçak mühendisi" olmadığım için ne kadar doğru konuşmuş olurum bilmiyorum.

Mesela şu ünlü "Kobra manevrası" Rus uçaklarıyla çok uyumlu oluyor diye düşünüyorum.

"Kobra manevrası ilk defa 1980'li yıllarda Viktor Pugachev tarafından bir Suhoy Su-27 ile sunuldu. Bu manevra, hava savaşında birebir çatışmalarda (it dalaşı) kullanılmaktadır. Bir miktar irtifa kazanmayı ve hızı aniden düşürmeyi sağlar. Böylece arkadaki düşman uçağının alttan geçip ileri düşmesine yol açar. Lövyenin ileri itilmesiyle de düşman uçağının hemen arkasında atış pozisyonuna geçilmiş olunur."

Kaynak;

Evet, uzun makale okumak gibi keyiflisi asla yoktur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…