Rehber Hava Hakimiyet Uçağı F/22 Raptor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1827
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
S400 hava savunma sisteminin F-35 gibi stealth bir uçağı görebileceğini hiç zannetmiyorum.
Bir radar okyanusla çevrili küçük bir adanın en tepesine ya da yüzlerce kilometre çapındaki çölün tam ortasında konuşlanmadığı sürece topoğrafya dezavantajına sahiptir. F-35'i bırak normal bir 4. hatta 3. nesil saldırı uçağıyla bile iyi planlanmış yaklaşma harekatı sonucunda savunma sistemi etkisiz hale getirilebiliyor. Radar tarafından bu uçakları yakaladığında zaten geç kalınmış oluyor çünkü pilotlar anti-radyasyon füzeleri ya da kara saldırı mühimmatlarını çoktan bırakmış ve kaçma manevrasına geçmiş oluyorlar. Bunun örnekleri çok var çevremizdeki savaşlarda.

Bence olacak, F4 için Kıbrıs sorunu, F16 için 80 darbesi gibi ulusal sorunlar oldu uzun uzun yazarım bir ara, S400 hikayesi en azından ön yüzü.
Umarım yanılırım ama F-35'in seviyesi farklı, bu uçak şu anda haksız rekabet denilecek düzeyde üstün bir teknolojiye sahip. Bundan 20-25 yıl sonra verilirse de hiçbir işe yaramaz, tam bu dönemde ihtiyacımız olan bir uçak.

Ben elektrik eloktronik mühendisi değilim fakat günümüzde modern radarların çalışma mantığı belli ve S400 hava savunma sisteminin F-35 gibi stealth bir uçağı görebileceğini hiç zannetmiyorum.
Hocam, bu konu çok karışık. Burada denilen bu "shealth, görünmezlik" radarda az ya da hiç iz bırakmamak oluyor yoksa uçak hiç görünmez değil. Rusların iddiaları bunları bulabileceği yönünde tabi bunu ancak gerçek koşullarda öğrenebiliriz.

İsrail savaşı iyi bir ortam yarattı ABD yarın vermez tfx seri üretime girince kulağımıza fısıldar ABD.
Zaten hükmet pek akıllı değil, halen F16 diyor İsveç kabulu için F35 şartı koysaydı iyi olurdu.

Çıkartıldı, yunannistan F-35 alacak.
Hocam aslında türkiyenin yüksek irtifa hava savunma sistemi yok.Parasını ödediğimiz patriot hava savunma sistemini Amerika bize vermeyince mecburi olarak S400'lere yöneldik.Yani Amerika bize her iki tarafta posta koydu.

Hocam aslında Türkiye'nin yüksek irtifa hava savunma sistemi yok. Parasını ödediğimiz Patriot hava savunma sistemini Amerika bize vermeyince mecburi olarak S400'lere yöneldik. Yani Amerika bize her iki tarafta posta koydu.

S400 alınması gerekliydi ama F35 geldikten sonra alınması daha doğru olurdu
S400 aslında ABD ve FETÖ'ya darbe sonrası peşkeş çekmesidir.

Hocam F-35 radarda ufak bir beyzol topu kadar küçük görünüyormuş.(İnstagramdan okudum ne kadar doğru bilmiyorum)

Hocam F-35 radarda ufak bir beyzol topu kadar küçük görünüyormuş.(İnstagramdan okudum ne kadar doğru bilmiyorum)
Hocam, hiç bir şey gerçek koşullarında olmadığı sürece iyi kötü diyemeyiz (benim görüşüm).
En azından hangar parası ödemedik, aceleye geldi bence.
Hocam, Emevi Camii'inde Cuma namazı kılacağız derken elimizde ki F-35'lerden de olduk bu olay bu kadar basit. Önce Suriye ile düşman olduk, sonra oraya "davet edilen" Rusya ile düşman olduk (sonra başımıza gelmeyen kalmadı) sonra da onlardan S-400 aldık bunun üstüne ABD ile düşman olduk (Doğu bölgemizin sınırında it devleti kurmaya çalışıyorlar), şimdi herkes ile düşman gibiyiz, olan bu. Türkiye sadece F-35 ya da S-400 konusunda hata yapmadı, Türkiye, Suriye'de ilk sorunlar çıktıktan sonra oranın kuzeyine müdahale etseydi belki bunları değil başka şeyleri konuşurduk. Çünkü bunların hepsi zincirleme reaksiyon gibi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…