Birinin içerisinde ses kartı var. Diğeri ise anakarta bağlı olarak ses veriyor. Türkiye'de hazır sistemlerde genellikle giriş seviyesi anakartlar kullanıyor. Yani jack girişli bir kulaklık ile istenilen performans alınmıyor. Büyüklükleri konusunda bir şey diyemem. Benim kulağımı sıkmıyor, pedleri genel olarak üst modellerinde iyi zaten. Kulak değil de üst kısmı belki geliştirilebilir. H2002U PRO kullanıyorum şu an, üst kısmı daha hafif.
Bahsettiğiniz kadar büyüklük farkı varsa, Havit bence 2-3 modelini piyasadan çekip bu modelin USB girişli versiyonunu çıkarmalı. İndirimsiz fiyatı kesinlikle bu ürünü hak etmiyor, hatta bence indirimli fiyatı da hak etmiyor. Bu kadar düşebiliyorlarsa muazzam kârdan satıyorlar veya parlayan 2-3 modelin altında hiç satış yapamıyor.
H2002P kullandım şu an onun PRO versiyonu olarak satılan H2002U PRO kullanıyorum. PRO arasında malzeme kalitesi, çıkarılabilir mikrofon, kablosu öbürüne göre dolanmıyor ve kontrol panelinde ekstra işlevler var. Ayrıca bu harici sürücüye ihtiyaç duymuyor.
Havit'in açıkcası fiyattan dolayı H2002D ve H2002P alternatif üretebilmesi şu anlık zor. Bu modellerin sorunlarını düzeltip V2 olarak yayınlayabilir. Bahsettiğiniz kulaklığın da boyutu farklıysa, bu iyice belirtilip ses kartı olacak şekilde satılabilir.