Eğer 80W havyayı 351 dereceden 500 derece yaparsam 100 saniye civarı sonra kırmızı oluyor. 500 derece yapıyorum çünkü 351 derece havyayla anakartı ısıtıp vga girişini çıkarmak istersem anca lehime çok ufak bir çukur yapabiliyorum. 500 derece yaparsam anında eriyor. Havya ucunu vesaire değiştirsem nasıl olur?

Dışarıdan gözüktüğü kadarıyla havya ucu maviye dönmüştü. Şimdi havya ucunu çıkarttım, lacivert olmuş bütüncek.

Son düzenleme:
O sorun sanki lehim makinesinden kaynaklı gibi gibi. Ama tabii ucun kalitesi de önemli, bizim elektrikçi usta aldığı lehim makinesinin kendi üzerinde çıkan ucunu 500 derecede ölümüne kadar kullanırdı, sadece uç kısaldı başka bir problem çıkarmadı.

O sorun sanki lehim makinesinden kaynaklı gibi gibi. Ama tabii ucun kalitesi de önemli, bizim elektrikçi usta aldığı lehim makinesinin kendi üzerinde çıkan ucunu 500 derecede ölümüne kadar kullanırdı, sadece uç kısaldı başka bir problem çıkarmadı.
Bu arada seramiğe demiyorum, belirtmiş olayım. Makinede sorun olacağını düşünmüyorum, ısınırsa kırmızılaşır kalitesizse erir. İşte ben de erime gibi olaylar olmasından şüpheleniyorum. Sanırım 351 derecede erimemesine dediniz, yazmış olayım yine de.

Peki bu kaliteli havya uçlarını nereden bulabilirim? Eniştem elektrikçi, onda havya bulunur fakat benimkine uygun bulunur mu emin değilim.
Elinizdeki makineye göre aratırsanız Google üzerinde zaten bulursunuz, yine de yakınınız bunları satıyorsa orada denemeniz daha doğru olur bana göre.