Masaütsünden ziyade onun yanında OLED ve iyi bir dizi film keyfi çıkarabileceğim ısınmayacak bir laptop isterdim özellikleri pek umurumda değil açıkçası şu olsun dediğim bir şey yok.
Mevcut sistemim hayalimdi. İlk göz ağrım Ryzen 3 2200G’li sistemimi satıp Ryzen 5 9600X ile sistem topladım. Eski sistemim 16 GB 3200 MHz’di. Şimdiki 24 GB 6000 MHz. Eski sistemim APU idi. Şimdiki sisteme Almanya’dan RTX 5070 getireceğim. Şuanlık idareten kardeşimin eski RX 550’si takılı. Eski sistemim Rampage PSU’ydu. Şimdiki High Power yarı modüler 80+ Gold PSU.
Monitörüm hala aynı 18.5” monitör kullanıyorum onu da değiştireceğim. İlk monitörüm LG Studioworks’tü. 1 sene falan (2019) kullandım onu. Sonra şuanki monitörümü aldım. Şimdi de LG OLED Flex almayı düşünüyorum. Eski sistemimi sarıp üstüne 37000 lira ekledim. Bir ekran kartı eksik.
İlk sistem:
(Bu fotoğraf 6 sene önce çekildi. Sağ altta tarihten de görünür.)
İkinci sistem:
Şimdiki sistem:
Arkadaşlar kısa ve net. Hayalinizdeki bilgisayar ne? Benimki: RTX 4080 i5 13600K 32 GB RAM(laptop ve masaüstü hakkında pek bilgim yok. O yüzden bu kadar.)
İstediğim ayrı hayalim ayrı. İstediğim 7500F veya üstü ile ile DDR5 upgrade. Gerçi seneye falan artık. Hayalim ROG asuka sistem. Tüm yan bileşenleriyle birlikte.