Hayat sizce nereden başlar?

muhammetscq

Çalışkan
Evet sevgili sosyal ailesi, biraz iç dökmek için bu konuyu açıyorum.

Yıllar boyu çeşitli seviyelerde psikolojik sorunlar yaşadım, bolca yalnızlık ile baş ettim. Nihayetinde biraz bir şeyler oluyor gibi dediğim yerde sert bir şekilde yere çakıldım.

Son birkaç aydır en iyi dediğim arkadaşım dediğim kişiden kazık yedim, sevdiğim kız ile aram galiba hiç düzelmeyecek şekilde bitti. Gerçi zaten kızlarla da aram hiçbir zaman iyi diyebileceğim bir seviyeye erişmedi.

Sağlık sorunları, birbirini kovalayan aksilikler derken en son yüksekten düşme sonucu belimde 3 bölgeyi ve ayağım kırıldı.

Bana neler tavsiye edebilirsiniz? Yaşım 20, biraz genç gelebilir size ama ben kendimi bitkin ve yorulmuş hissediyorum.

Akışına bırak, kendi başına yapabileceğin en iyi şey bu. Sorun üstüne sorun, dert üstüne dert yaşayan milyonlarca insan var. Yaşadığımız aksaklıkları telafi etmeyip takılırsak, kısacık ömrümüzün sonuna kadar çember çizeriz. Hayat, yaşam devam ettiği sürece başlıyor sayılır, ne olacağını bilemeyiz.

Hayat, sen en dipteyken başlar. O raddeye gelince ya bırakırsın ya baştan başlar, yola devam edersin.

Uyku düzenini koru, sağlığına dikkat et, kafan böyle şeyleri düşünmeye başladığında kendine bir meşguliyet edin. Sonra zamanla hedeflerini güncelle, sınavın varsa ona çalış, hobilerinle uğraş vs. gerisi gelir.

Öncelikle geçmiş olsun. Herkesin kendine göre zorlukları var. Önemli olan günün sonunda nefes alıyor olabilmen. Hala mutlu bir hayata sahip olabilirsin. Maddi durumun ve sağlığın el veriyorsa spor yapabilirsin örneğin. Yeni arkadaşlar edinirsin, spor hem manevi katkıda sağlar. Dediğim gibi ne kadar zor desen de mutlu olmaya bak, günün sonunda nefes alıyorsun. 2 günlük ömrümüz için üzülmeye gerek yok.

Ülkemizde son yıllarda genç kesim olmak üzere çoğu insan maddi-manevi sebeplerden ötürü ruhsal bir çöküşte. Bu hayatta bir öylesin bir böyle, bazı şeylerle tek başına mücadele etmek epey yorucu oluyor.

Hayat bence çok sevdiğin birini kaybedip onun boşluğunu doldurmaya çalıştığında başlıyor,

Bunu kız arkadaşınızla ayrılmanızla da bağdaştırabilirsiniz.

Çoğumuz daha yolun başındayız verdiğimiz kararlar bütün hayatımızı etkileyecek düzeyde, bazılarımızın hata yapma lüksü olmuyor maalesef.

Size verebileceğim en büyük tavsiye hayata tekrar gelemeyeceğiniz oluşudur, yapamadığınız şeyler tadamadığınız duygular pişmanlık olarak dönecek, emin olun sizden başka sizin için çabalayacak biri yok. Kendiniz için savaşın.

Çoğumuz daha yolun başındayız verdiğimiz kararlar bütün hayatımızı etkileyecek düzeyde, bazılarımızın hata yapma lüksü olmuyor maalesef.

Buna katılmıyorum, zaman ve sağlık dışında her şeyin telafisi vardır müsterih olun.

İfadeler: xBN
Hayat her an başlayabilir, senin bakış açına ve olayların gelişimine bağlıdır. Kendi düşüncemdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…