Hayat Twitch yayıncılarına güzel

dr.dre

Deneyimli
Az önce kick açtım. Elrean diye bir eleman var. Tamam iyi hoş da bu insanı neden 20 bin kişi izliyor abi? Adam sadece çıkıp konuşarak son yıllarda dünyanın parasını kazandı. Tabii karakterine laf etmiyorum.

Mesela wtcN diye bir elemanın yayını da var ona da baktım. Herif müthiş bir evde oturuyor. Sırf yayıncı olduğu için aşırı güzel bir sevgilisi de var. Günün bir bölümünde 2-3 saat oyun oynayarak ya da sohbet ederek elde etti bunları. O kız normal şartlarda çok zor bakar buna. Eray diye bir tane daha eleman var. Tamamen 13-18 yaş arası kitleye hitap eden bir kafası var. Bence aşırı gereksiz. O da güzel bir kız arkadaş yapmış tek başına laylaylom yaşıyor.

Zamanında espor ya da YouTube geçmişi olan az çok tanınan herkes bu yayıncılıktan parayı kırdı. Keyfine bakıyor. Kıskanıyorum vallaha yalan yok. Hele o WtcN'nin yanındaki kızı görünce iyice kıskandım.

Şimdi gelip e sen de yayın aç sen de onlar gibi ol moruk diyen tipler olacak. Kardeşim yayıncılık artık belli bir kitlenin tekelinde. Şimdi kendi çapında belki muhabbeti daha iyi olan insanlar var ama 3-5 kiş izliyor anca. Bunun bir dönemi vardı ünlenmek için. Biz kaçırdık o treni. Herkes kaçırdı. Şu an sıfırdan başlayan biri birinin desteği olmadan hayatta yayıncı falan olamaz.

13-18 yaş arası çocukların yapacak bir şey bulamalarından faydalanarak bu kadar fazla paralar kazanıp süper hayat yaşamaları zoruma gidiyor yalan yok.

Daha zor ama imkansız değil. Mesela Instagram’a bakıyorum, yeni yeni popüler olanlar var. Bana sorduklarında bile sektörde halen daha yeni içerik üretici ve rekabete yer var diyorum.

Tutmus bir yayinci cok buyuk bir olay yapmadigi surece batmaz diye dusunuyorum, birkac insan evladi disi yayinini keyifli buldugum insan yok. Onlar da nadir yayin aciyor zaten.

Twitter, Instagram ve Twitch gibi platformlara baktigim anda sinir oluyorum, cok fazla loser diye tabir edebilecegimiz insan var. O yuzden bu platformlarda yorumlara olabildigince az bakmaya calisiyorum, tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elraen dediğin adam Karınca Çiftliği diye bir YouTube kanalı üzerinden başladı. 20 - 30 kişi izlerken de biliyordum Tuğkan'ı severek de izliyordum. Sonuç olarak adam istikrarlı bir şekilde bu işi yapmaya çalıştı başarılı oldu. Kimse elinden tutup da seni yayıncı yapalım demedi. İstedi başardı ve yükseldi.

wtcN Ferit zaten e-sporcuydu şu an tek işi yayıncılık değil. Adamın e-spor takımı var talent vs. gibi işlerle uğraşıyor. Twitch'te daha yayın yapılacak internet yokken kimsede bu insanlar o tarihlerde yayın açıyordu arkasında korkunç bir emek var. Keza Kendine Müzisyen ile ortak onunda 20 - 30 izlendiği günleri biliyorum. Bu insanlar kolay gelmedi insanlar sadece kolay sanıyor çünkü hayatları her daim böyleymiş gibi konuşuluyor. Arkasındaki emeği ya görmüyor ya da görmek istemiyorlar.

Eğer yapmak istiyorsan, çilesini çekeceksen, sefasını da sürebileceğine inanıyorum bütün yayıncıların. Çok 10k izlenen yayıncının gidişini çok 30 - 40 kişi izlenirken 10 - 20k izlenen kişilere dönüşümünü izledim. Hiçbiri kazara olmadı, emek verdiğin sürece karşılığını alabileceğine inanıyorum. Bu her iş için böyledir.

Kolay gelsin.

Öncelikle "... Diye bir eleman... Diye bir l*vuk" diye hitap ettiğiniz adamlar senelerdir bu işin içinde zaten bi' zahmet belirli kitlelere ulaşsınlar. Ki çoğu sıfırdan başlamış kişiler Tuğkan Gönültaş mesela Karınca Çiftliğim diye bir kanalı vardı ve aşırı büyük bir kitlesi yoktu sonradan insanlar samimi bulduğu için onu izlemeye başladı.

Onun dışında yazdığınız şu tren kaçtı artık lafı çok klişe ve kesinlikle yanlış, tam tersi artık eski içerik üreticileri unutulmaya başladı bu yüzden yeni isimler lazım. İlla çok izleyici çok para çok abone diye de düşünmeyin 500 izleyiciniz olsa kitlem var dersiniz.

Üsluba bak "ELEMAN"

Adamlar, insanları eğlendiriyor ve bunun karşılığımı alıyor bunda yanlış ne var? Aralarında dizi, film veya TV programlarından pek de bir farkı yok sadece content farklı.

Üsluba bak "ELEMAN"

Adamlar, insanları eğlendiriyor ve bunun karşılığımı alıyor bunda yanlış ne var? Aralarında dizi, film veya TV programlarından pek de bir farkı yok sadece content farklı.

Seni gram umursamayacak bir kişi için neden böyle bir savunma mekanizmasına geçiyorsun? Bundan rahatsız olman bile saçma. Hakaret yok bir şey yok.

Böyle adamlar hakkında böyle düşünen birisi aynı şekilde Recep Baltaş hakkında da böyle düşünüyordur. Mesela düşünülürse "ulan adamın hayatı güzel, çok güzel bir ilişkisi var, kendi forumu bile var lan" şeklinde düşünülebilir ama Recep Baltaş şu anki haline çat diye mi geldi yoksa bu adam yılların emeğiyle mi geldi?

Bahsettiğiniz kişiler de bu şekilde.

Hem izlenmeleri kadar normal bir şey yok; küçükken sokakta abiler olurdu, çocuklara tavsiyeler verirlerdi bazıları. Şöyle yapın, bunu yapmayın diye şeyler söylerlerdi. Bu kişiler de aynı görevi dijitalde görüyor yani bu çok normal. Adamın sohbeti sarıyor ve insanlara bir şeyler katıyor ki izleniyor.

Saçma sapan kişiler yok mu? Var. Saçma sapan şeyler her zaman var.

Hiç kullanmadım izlemedim o yüzden kişiler hakkında bilgim yok. Sosyal medyada çok iyi emek verip herhangi bir yere gelmeyen ama önüne tayt giyip 10 20 30 katı izlenme takipçi yapan kişiler var.
Asıl konu üretkenlik mesela sözel tim diye bir grup çıktı güzel işler yapıyorlar.
Ya da takip etmesem de uzatma birader patladı. Her zaman farklı bir şeyler yapılabilir yani.
Açıkçası kitlesi sayesinde zengin olup üzerine 5 10 bin TL'ye kıyafet alıp ekonomi kötü yeğenim çekenleri ya da tavsiye verenleri sevmiyorum. Çoğunun samimi olduğunu sanmıyorum ama güzel işler yapıyorlar.

Mesela wtcN diye bir elemanın yayını da var ona da baktım. Sırf yayıncı olduğu için aşırı güzel bir sevgilisi de var. O kız normal şartlarda çok zor bakar buna.
Neden bakmasın? O kızın ne özelliği var güzel olması dışında? Kızları bu kadar büyütmeyin gözünüzde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…