Hayatı iyileştirmek için kitap önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Serhat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 248
  • Etiketler Etiketler
    kitap önerisi
Yer
İzmir
Selamlar,

Şöyle anlatmam gerekirse okumak istediğim kitap hayatım için iyi bir yere sahip olsun. Hayatımı iyileştirmek, kendime bir şeyler katmak istediğim bir kitap okumak istiyorum. Varsa öneriniz alabilirim.

Teşekkürler.

Hakan Mengüç - Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir

Kişisel gelişim kitapları okumamanı şiddetle tavsiye ederim. Adı üstünde "kişisel" gelişim. Eğer kültürümü geliştirmek istiyorum dersen Kozmos, Homosapiens gibi çok bilinen kitaplarla başlayabilirsin ya da sosyal bilimlere yönelip felsefe, tarih, psikoloji, sosyoloji okuyabilirsin. Yine de bazı değerli hocalarımızın ve genel bilim anlatıcılarının söylediğine göre kurgu okumak da kurgu dışı okumak kadar faydalı. Sana somut bir şey öğretmeyecek ama duygusal zekanı, empati yeteneğini vesaire geliştirecektir. Ayrıca ne okuduğundan bağımsız sadece kitap okuma eyleminin faydaları dahi çok. Eğer tecrübeli bir okuyucu değilsen, sende okuma isteğini arttıracak kurgu kitaplarla başlaman soğumanı engelleyecektir.

Biyografilerin hepsi. Özellikle ilgilendiğin alan varsa isim yapmış insanların biyografileri çok faydalı.

Arthur Schopenhauer - Aşkın Metafiziği
Guy Debord - Gösteri Toplumu
Jared Diamond - Tüfek, mikrop ve çelik
Reşat Ekrem Koçu'nun tüm kitapları
Hakan Günday ve Murat Menteş'in de tüm kitapları

Not: Eğer yaşınız küçükse ve çok çabuk etkileniyorsanız okuduklarınızdan, bu yazarlar ve kitaplardan sadece Reşet Ekrom Koçu hocanın yazdığı kitapları öneririm.

30 gün önce sipariş etmiştim yeni geldi. Bunu önerebilirim.

The Art of the Deal - Donald J. Trump
Talent is Overrated - Geoff Colvin
İmparator - Erol Toy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…