Hayatını yaşamak mı yoksa para biriktirmek mi daha önemli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 30362
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 155

30362

Becerikli
Merhaba. Hayatını yaşamak mı yoksa para biriktirmek mi daha önemli? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Not: 7 yıldır para biriktirmeye çalışıyorum. Yaşıtlarım hayatını yaşarken ben en güzel zamanlarımı para biriktirerek geçirdim. Şimdi de 2 tane gram altınım var ama ne para biriktirmeye ne de gençliğimi yaşamaya hevesim kaldı. Okulların kapanmasına kadar düz hesap 10.000 TL biriktirebiliyorum.

7 yıl önce para biriktirmeye başlamamın sebebi iPhone almaktı; artık iPhone almaya da hevesim kalmadı. Zaten yıl sonuna kadar biriktirsem dahi düzgün, yeni model bir iPhone alamıyorum. Şimdi 7 yılımı bir kenara bırakıp gençliğimi yaşamaya mı başlamalıyım yoksa para biriktirmeye devam mı etmeliyim, kararsız kaldım. Ayrıca şu an kullandığım telefon da hayli hayli işimi görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bence parayla ilgili bir hedefin (bilgisayar, iPhone) veya hevesin yoksa gençliğini yaşa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle paradan ziyade noktalama işaretlerini kullanın derim. İkinci olarak da hayatı yaşamaktan kastınız nedir? Ben olsam paramın yarısını yatırım yarısını işime yarayan şeylere kullanırım.

Hayatını yaşa. Yüksek ihtimal yaptığın birikim sana bir ev veya araba olmayacak. Gençlerin çoğu ebeveynleri kadar kolay ev ve araba sahibi olamıyorlar. Geçmişte bunlar çok daha kolay şekilde olabiliyordu. Zaten yüksek ihtimalle sahibi olamayacağın bir hedef için acı çekmektense yiyip içebiliyorken gününü gün etmek daha mantıklı.

Hocam bence parayla ilgili bir hedefin (bilgisayar, iPhone) veya hevesin yoksa gençliğini yaşa.

Anladım hocam artık hevesim vardı ama hevesim kalmadı yıllarca en başta para olmak üzere yaşadığım sorunlar en sonunda keşke 7 yıl öncesine dönüp para biriktirmemi engeleyebilseydim dedirtti icimden.

Anladım hocam gencliğini yaşamak derken en basitinden isteğin kıyafeti alabilmek dışarıda bir kahve icebilmek örnek olarak okulds öğlen araları son 2 yıldır yemek yemiyorum para biriktirmenin bir faydasını görmedim.

Anladım hocam bende 7 yılın ardından bende öyle düşünmeye başladım ayrıca şu an para biriktirmeye devam edip iPhone mu almalıyım ya da 7 yılı bir kenara bırakıp hayatınımı yaşamalıyım 7 yılında kendimce bir emeği olduğu icin ve yaşıtlarımında iPhone kulandığını gördükce kararsız kaldım açıkçası.

Hocam sadece biriktirmek de olmazki hem hangi model aklınızdaki? Benim hedefim iPhone 13 ticaret yapıp parayı katlıyorum ama yani bu anlattığınız şeylerden zevk alıyorsanız yapabilirsiniz ki önerim arada bir yapın mesela haftada 3 gün bu anlattıklarınızı eğer hem para biriksin hem de yaşayayım diyorsanız.

iPhone iyi hoş ama aldığına, heves ettiğine değmeyecek bir cihaz bana kalırsa. Genel olarak telefona telefon olarak bakan birisi olarak temel işlevlerini yerine getirdiği ve sosyal medya erişimi sağladığı sürece en uygun cihazı alıp geçiyorum.

Elimdeki telefon 6. yılına girecek yakında. Bozulana kadar kullanma niyetindeyim. Parasızlıktan değil, çok defa telefonu yükseltme şansım oldu. Ben tercih etmedim. O yüzden en başta dediğimi yine diyeceğim. Hayatını yaşa.

Para biriktire biriktire nereye kadar ilerleyeceksiniz? O para elinize geçiyorsa, elbet bir gün elinizden çıkacak. Sonsuza kadar tutamazsınız. Bir gelir kaynağınız varsa ondan gelen parayla ihtiyaçlarınızı alıp üstüne kalana isteklerinizi alabilirsiniz. İsteğin yoksa kenarda biriktirirsin, günü gelince lazım olur, harcarsın. Veya bir dahaki ay üstüne koyar başka bir şey alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…