Hazır sistem devri bitiyor mu?

emre259

Uzman
Mesut Çevik YouTube’da paylaştığı bir videoda, hazır bilgisayar sistemlerinin sonunun geldiğinden bahsediyor. Videoda anlatılana göre firmalar artık toplu şekilde montajlanmış bilgisayar kasalarını doğrudan satamayacakmış. Sebebi böyle bir ürünü piyasaya sürmek için TRT bandrolü, CE ve TSE gibi çeşitli yasal izinlerin ve ücretlerin ödenmesiymiş.

Vatan Bilgisayar'ın hazır sistem sekmesinde de montaj yapılamamaktadır ibaresi yer alıyor. Çözüm bulunur gibi ama fiyatlara yansıyacağını düşünüyorum. Sizin fikirleriniz neler? Kulak arkası kaldı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu içeriğinde Mesut Çevik'ten sonrasını okumadım. Kaynak olarak bu arkadaşı referans aldığınız sürece daha çok başınız ağrır. Vatan ise her zaman olduğu gibi kriz peşinde.
Maksat hareket olsun, ortada resmi bir şey bende göremiyorum. Konu başlığında iddia yazabilir. Ama günümüz şartlarında imkansız mı? Böyle bir şey olabilmesi için ülkenin içinden geçmeleri lazım herhalde.

Şimdi videoyu dinledim bahsettiği olay firmaların sistem toplamasından dolayı ceza yemeleri ile alakalı değil. Hazır sistem satmadıkları, parça sistem satıp birleştirdikleri halde "hazır sistem" adı altında satmalarından dolayı sıkıntıya girmişler. Yani artık bu "hazır sistemleri" "hazır sistem" adı altında değil de PC set ismi halinde satarlar yanına da formaliteden önceden de yaptıkları "toplama ücreti" faturası keserler ve yollarına devam ederler. Tabi videoda bahsettiği gibi eskiden yaptıklarından kaynaklı yüksek miktarda ceza kesildiyse bunlar ürün fiyatlarına yansıyabilir ona bir şey diyemem ama toplama işinin bittiğini iddia etmek bence gülünç.

Ben hep diyorum çevreme. Hem de Techolay'da. Bu yıl sistem aldınız aldınız, 2026'da kredi çekmeniz gerekecek. Her şey fena zamlanacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…