2. kasamda HD6850 var. Base Core ve VRAM hızlarında çalıştırıyorum. 2 fanlı model (Sapphire olması lazım) hep fan hızı sonda. Kısaca kart soğuk çalışıyor. Bu kart için nasıl bir overclock yapabilirim? Başka forumlarda Core clock u 1024 yapan gördüm de denemeye korktum açıkçası.
Ekran kartında çok overclock tecrübem yok. Sistem kapatma vs durumları oluşur mu?
2. kasamda HD6850 var. Base Core ve VRAM hızlarında çalıştırıyorum. 2 fanlı model (Sapphire olması lazım) hep fan hızı sonda. Kısaca kart soğuk çalışıyor. Bu kart için nasıl bir overclock yapabilirim? Başka forumlarda Core clock u 1024 yapan gördüm de denemeye korktum açıkçası.
Ekran kartında çok overclock tecrübem yok. Sistem kapatma vs durumları oluşur mu?
Ben HD 4350'ye yapmıştım. Ekran karıncalandı ve bilgisayar kapandı. Açıldığında ayarlar sıfırlanmıştı. Bu tip eski ekran kartlarında yapmamanızı tavsiye ediyorum.
Ben HD 4350'ye yapmıştım. Ekran karıncalandı ve bilgisayar kapandı. Açıldığında ayarlar sıfırlanmıştı. Bu tip eski ekran kartlarında yapmamanızı tavsiye ediyorum.
Overclock konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama benzer kartı eski sistemde kullanırken, Catalyst ve Raedon arayüzünü yüklemeyince kartın çok daha akıcı çalıştığını söyleyebilirim. OC yapamazsanız sadece sürücüsünü yükleyip kullanmanızı öneririm. Yani driver only ile yükleyince çok daha akıcı çalıştığına şahit oldum.
Overclock konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama benzer kartı eski sistemde kullanırken, Catalyst ve Radeon arayüzünü yüklemeyince kartın çok daha akıcı çalıştığını söyleyebilirim. OC yapamazsanız sadece sürücüsünü yükleyip kullanmanızı öneririm. Yani driver only ile yükleyince çok daha akıcı çalıştığına şahit oldum.