HD 6850 için overclock ayarı önerisi

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2. kasamda HD6850 var. Base Core ve VRAM hızlarında çalıştırıyorum. 2 fanlı model (Sapphire olması lazım) hep fan hızı sonda. Kısaca kart soğuk çalışıyor. Bu kart için nasıl bir overclock yapabilirim? Başka forumlarda Core clock u 1024 yapan gördüm de denemeye korktum açıkçası.
Ekran kartında çok overclock tecrübem yok. Sistem kapatma vs durumları oluşur mu?

Overclock stabil değilse kapanır veya BSOD yersiniz.

Ben HD 4350'ye yapmıştım. Ekran karıncalandı ve bilgisayar kapandı. Açıldığında ayarlar sıfırlanmıştı. Bu tip eski ekran kartlarında yapmamanızı tavsiye ediyorum.

Ben HD 4350'ye yapmıştım. Ekran karıncalandı ve bilgisayar kapandı. Açıldığında ayarlar sıfırlanmıştı. Bu tip eski ekran kartlarında yapmamanızı tavsiye ediyorum.

Çok da bir sorun olacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi kart soğuk çalışıyor.

3/5 FPS için ne kadar değeceği tartışılır ancak yabancı forumlarda bu kart için yapılan stabil üç beş ayar bulunuyor, o ayarları deneyebilirsiniz.

Denemeye korkacak bir şey de yok, zaten stabil olmazsa ya görüntü keser, ya kendini baştan başlatır.

Overclock konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama benzer kartı eski sistemde kullanırken, Catalyst ve Raedon arayüzünü yüklemeyince kartın çok daha akıcı çalıştığını söyleyebilirim. OC yapamazsanız sadece sürücüsünü yükleyip kullanmanızı öneririm. Yani driver only ile yükleyince çok daha akıcı çalıştığına şahit oldum.

Sadece CS 2 de FPS artışı sağlasa benim için yeterlidir. Bunu en son seçenek olarak değerlendireceğim çünkü DDU ile silip baştan kurmam gerekecek.

Ayarları bulduysanız paylaşabilir misiniz?

Sadece CS 2 de FPS artışı sağlasa benim için yeterlidir. Bunu en son seçenek olarak değerlendireceğim çünkü DDU ile silip baştan kurmam gerekecek.

Ayarları bulduysanız paylaşabilir misiniz?

Hocam satıp 750 Ti / RX550 / RX560 tarzı bir şeyler bakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj arttirma, varsayilan haliyle +70MHz cikabilirsin. Ayrica HD6870 BIOS mod yapsana. Cip ayni zaten. Kartin marka/model nedir?

Sapphire HD6850 2 fanlı olan model Black diamond olarak geçiyor galiba.
BIOS modu Windows üzerinden nasıl yapacağım ayrıca aparat gerekmiyor mu?

Hocam satıp 750ti/rx550/rx560 tarzı bir şeyler bakın.

Satıp üstüne koyup onları alabileceğim bir bütçem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…