31592

Becerikli
Arkadaşlar merhaba.

HDD alacağım fakat belki yenilenmiş olabilir, bayağı kullanılmış olabilir ve diğer sorunlar olabilir. Bunları tespit etmek ve iade etmek için ne yapmak gerekir? Ayrıca hangi duruma göre iade etmeliyim ya da iade etmemeliyim?

Bu tarz diskler güvenlik kamera sistemleri için kullanılıyor genelde. Sürekli çalışmaya ve kayıt almaya uygun olmaları için genelde bilgisayar disklerinden farklı oluyorlar. Farkları tam hatırlamıyorum ama HDD'nin durumundan önce senin için uygun olup olmadığına baksan daha iyi olacaktır.
Arastirdigima gore kimse gunluk kullanimda bir sorun olmadigini soyledi. Ben de ucuz diye aldim. Yoksa 20K'dan basliyor.

Ekstra bu dayanikliymis kullanim omru olarak.

Arastirdigima gore kimse gunluk kullanimda bir sorun olmadigini soyledi. Ben de ucuz diye aldim. Yoksa 20K'dan basliyor.

Ekstra bu dayanikliymis kullanim omru olarak.
Öyleyse bahsettiklerim geçerli. Test yaparsın, sorun yoksa hayırlı olsun. Çalışma saatine çok takılmamalısın bence.

@Hybrid Theory

Bu testleri yapayim mi?

Screenshot_20260313-131529.webp

WD140PURZ almissiniz. Bu modeller HGST Ultrastar HC5x0 platformunu taban aliyor yanlisim yoksa ve kendisi tas gibi bir platform. Gunluk kullanim icin WD Purple almanin acikcasi bir eksisi yok, hiz handikapi disinda. Bu tur surveillance turunde HDD'ler daha cok yazma islerinde ustalar ve buna gore fabrikladan ayarlanip gonderiliyorlar, bunu unutmayin yeterli.

CrystalDiskInfo degerleri temiz ciktiysa bunun gibi bir HDD muhtemelen gayet temizdir ancak yine de istiyorsaniz HDD'nin cikardigi seslere dikkat ederek 3-4 tur CrystalDiskMark yapabilirsiniz. Bunun disinda vaktiniz varsa H2testw yapma onerisi fena bir oneri degil. Bu iki testten geciyorsa o HDD zaten saglamdir, aylar boyunca yapacaginiz okuma yazmayi bir gunde yapmis olacaksiniz.