HDD Bozuluyor olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5481
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 129
  • Etiketler Etiketler
    hdd

5481

Uzman
Makaleler
5
Merhaba, elimde eski 1TB WD HDD var, hava soğuk olduğundan mıdır bilmiyorum kasadan, klavyeden çıt diye durup dururken ses geliyor genleşme veya büzüşmedendir diye düşünüyordum fakat acaba HDD kafa vurma yapıyor olabilir mi diye de düşünmeden edemedim. İçinde önemli veriler var, atabileceğim bir disk yok fazladan, ne yapmamı önerirsiniz?

HDD'de Bad sector testi yaptım hepsi yemyeşil gözüküyor, bad sector yok yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğuktan dolayı kasadan ses geliyor olabilir. Bad sector sorun yoksa kullanabilirsiniz.

Google One Premium satın alın, verilerinizi yedekleyip bir ay kadar HDD'nizi kullanmaya devam edin. Sorun olmazsa aboneliğinizi iptal edersiniz. HDD bozulursa yeni bir disk satın alıp verilerinizi Google One'dan indirip yeni diske taşırsınız.

Eğer sesin HDD'den geldiğine eminseniz çok büyük ihtimal kafa vurma sesi olabilir, çalışırken bu tür bir ses gerçekten HDD'nin ileride bozulma olasılığının yüksek olduğunu gösterebilir.

Eğer sesin HDD'den geldiğine eminseniz çok büyük ihtimal kafa vurma sesi olabilir, çalışırken bu tür bir ses gerçekten HDD'nin ileride bozulma olasılığının yüksek olduğunu gösterebilir.
Kafa vurma sesi varsa bad sector çıkması gerekmez mi? Bilmediğimden soruyorum.

Kafa vurma sesi varsa bad sector çıkması gerekmez mi? Bilmediğimden soruyorum.

Böyle bir kesinlik yok, bende 10+ yıllık HDD var 7 yıldır kafa vuruyordur (her zaman kullandığım değil bu arada) ama hiç bad sector oluşmadı. Kafa vurma süresinin sayısıyla da bu direkt ilgili olabilir. Tabii bu aynı zamanda kullanım süresiyle de bağlantılı. Yani evet kafa vurma sesi bad sector b üyük ihtimal oluşturur gibi düşünülebilir, fakat farklı şekilde de bozulabilir, yani hiç bad sector oluşmaz bir gün açarsınız HDD sürekli kafa vurur ve çalışmaz. Mekanik bir depolama birimi sonuçta. Özeti ses kesin HDD'den geliyorsa dikkatli olmakta fayda var.

Mümkünse diski kasanın dışına çıkarıp bir süre dinleyin. İçine dosya atın, silin. Tabii disk çalışır haldeyken titreşime vs. maruz kalmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…