HDD ve SSD RAID olarak görünüyor

BILLUCK

Gelişen
Bilgisayarımda SSD kullanıyordum. Sonrasında bir HDD ekledim. Uzun süredir ikisini ayrı ayrı kullanıyordum ama geçenlerde görev yöneticisine baktığımda hem HDD'nin hem SSD'nin yanında (RAID) yazdığını gördüm. Sanırım RAID disk birleştirme işlemi yapıldığında görülüyor fakat herhangi bir disk birleştirme işlemi yapmadım ve PowerShell üzerinden baktığımda disklerim ayrı görünüyor. Bunun sebebi nedir?

Aynı zamanda yaklaşık 2 haftadır SSD kullanımı kendi kendine %100 oluyor sebebi bu olabilir mi? Nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarım Acer Nitro ve BIOS üzerinde RAID ile ilgili herhangi bir şey yok

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende SATA mode aktif oldu bununla 3 seçenek çıktı Optane with RAID Optane without RAID ve AHCI ben de AHCI modu seçtim ve bilgisayarım açılmadan mavi ekran aldı sonra modu tekrar Optane with RAID'e aldım bu sefer Windows onarım moduna girdi ve açıldı.

Bende SATA mode aktif oldu bununla 3 seçenek çıktı Optane with RAID Optane without RAID ve AHCI ben de AHCI modu seçtim ve bilgisayarım açılmadan mavi ekran aldı sonra modu tekrar Optane with RAID'e aldım bu sefer Windows onarım moduna girdi ve açıldı.

Bilgisayar açıldıktan sonra CMD'yi yönetici olarak çalıştırdım ve BCDEdit /deletevalue {current} safeboot komutunu yazdım sonrasında bilgisayarı kapattım açılırken tekrar BIOS ekranına girdim SATA mode kısmını Optane with RAID'den AHCI'ye geçirdim kaydettim ve çıktım CMD'ye yazdığım komut sebebiyle Windows güvenli modda başladı güvenli modda başladıktan sonra CMD'yi tekrar yönetici modda açarak aynı komutu yazdım ve yeniden başlattım başta mavi ekran aldım ama sonrasında Windows tekrar güvenli modda başladı yine aynı aşamaları gerçekleştirdim bu seferki yeniden başlatışımda Windows normal şekilde başlatıldı ve RAID mod kaldırıldı.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt