HDD yavaş mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PC için
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 708
  • Etiketler Etiketler
    hdd

Samsung almayacağım başka buldum SSD almam imkansız bütçem yok zaten içine Minecraft GTA 5 PUBG kuracağım Valorant'ı SSD'ye kuracağım.

PUBG HDD gercekten oynanmayacak duzeyde bir oyun. Abartmadan soyluyorum, HDD'den oynarken maca yuklendigimde coktan ucak rotayi tamamlamis ve herkes atlamis oluyordu. Bu iyi ihtimal bir de, genelde oyun yuklenme ekraninda maca yetisemeyip cokuyordu genelde. Diger bahsini gectiginiz oyunlar HDD'de sorunlu degiller, oynanir. Valorant'i SSD'ye kurmaniza da pek gerek yok, o oyun kronik olarak gec aciliyor zaten. Hayirli olsun, duzenli defrag yapmayi unutmayin.

Son düzenleme:

Defrag ne bu arada?

Valorant HDD içindeyken mapler çok geç yükleniyor. Ve oyun kronik olarak yavaş açılmıyor, bende maksimum 12 saniye almıştır.

Defrag ne bu arada?
Disk birlestirme. HDD'lerde duzenli olarak yapmalisiniz ki disk hep saglikli ve tam performansta kalsin. Normalde Windows haftada bir yapiyor diye biliyorum bunu. Yapmiyorsa da kendiniz yapabilirsiniz.

Valorant HDD içindeyken mapler çok geç yükleniyor.
Online bir macta test ettiyseniz normal, diger baglanan kisilerin yuklenme sureleri de onemli biraz. Riot oyunlarinda hep boyledir zaten.
Ve oyun kronik olarak yavaş açılmıyor, bende maksimum 12 saniye almıştır.
Gen 3 M.2 SSD'si olan PC'lerde bile denemistim ve ne yaparsam yapayim, oyunun kisayoluna cift tikladiktan sonraki bekleme cok fazla. Basit bir UE4 oyuna gore cok uzun surede aciliyor SSD'lerde bile. Bir suru bu problemi yasayan var zaten, bakabilirsiniz.

Valorant Online bir FPS oyunu, bunu poligonda mı test etmem lazımdı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…