HDMI 2.1 mi kullanılmalı, DisplayPort 1.4 mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan meetri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 211
Hayır, 25.92 GBPS oluyor maks kullanılabilir kısmı (bu her kabloda aynıdır, bir kısmı sese ve diğer verilere ayrılır. Çözünürlüklerin kendisi de öyledir, 1080p 1125 hattır ve bunun 1080'ini görüyoruz biz. 2200x1125 bir şey normalde). Ayrıca HDMI'ın DLSR, aynasız ve Decklink'te olması iyi bir şey olduğu anlamına gelmiyor. Color grading için de OLED kullanımı genellikle son kullanıcı görüntü önizlemesi için yanlarında bulundurdukları TV'lerden ibaret olur. Birde, 12G-SDI kullanımın nedeni ise hiçbir renk profili vs. aktarımı olmadığından, cihazdan sinyal ham olarak iletildiği için varsayılan görüntü birimidir. ProArt gibi monitörlerle bile HDMI kullanmaz hiçbir profesyonel (16-235 renk aralığına müdahale gibi şeyler başlıca başka sebepleri de var). Bizzat bana BBC'de mühendis, Sony'nin profesyonel ürün kreatörlerinden Stephen Neal bile bana aynılarını söyledi.

Laptop'unuzun DP alt mode desteği var ama monitörün Type-C Port'u olmadığı için USB-C to DP 1.4 kablo almalısınız.
Kablo kalitesi çok önemli mi acaba? Öncesinde masaüstümü monitöre bağlarken renkler kötü gözüküyordu vesa sertifikalı bir kablo alınca farklı bir monitör kullanıyormuş gibi oldum resmen. Siz bir kablo önerebilir misiniz acaba? Woxcon - USB-C to Display Port Cable, DP1.4, USB 3.2 Standart, 8K 30Hz, 4K 120Hz Desteği, Thunderbolt 4, Thunderbolt 3, 2 Metre, En Yeni Model : Amazon.com.tr: Bilgisayar Bu işimi görür mü?

VESA sertifikası varsa ve fiziksel sağlamlık açısından örgülü olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

DP 8b/10b hat kodlaması kaybı DP alt mode kablolara özel değil. Normal DP kabloları da aynı kaybı yaşatır. İlk mesajında sektörde DP + 12G-SDI kullanılır demene karşı olarak sektör standardı decklink gibi kartlarda DP olmadığını, HDMI kullanıldığını belirttim. HDMI iyi veya kötü demedim. Ayrıca HDMI sinyale 16-235 dayatmaz. Full range RGB ve YCbCr 4:4:4 sinyalini bit derinliğini bozmadan kayıpsız taşır.

VESA sertifikası varsa ve fiziksel sağlamlık açısından örgülü olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kablonun dışının örgülü olmasının görüntü aktarımına veya sinyal kalitesine hiçbir etkisi yok; önemli olan içindeki iletkenin yapısı, AWG değeri ve elektromanyetik ekranlamasıdır.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben yine de ne olur ne olmaz diye paugge kablo alıyorum.

Hayır, öyle olsa da arada bir düşürüyor kaliteyi. Bunlar yaygın bilinen sorunları ve HDMI forum'un kendi dokümanlarında da olabileceği yazıyor. DeckLink gibi ürünlerde DP olmamasının nedeni de ya normal TV/monitörden hızlı önizleme için konuluyor. DP, HDMI'n bu dezavantajlarına karşı icat edilmiş bir port olduğundan bant genişliği her zaman önde ve kilitli uca sahip seçenekleri, EDID gibi sorunlu handshake protokollerine sahip değildir (ya da CEC gibi şeyler de yok çünkü bunlar ev kullanımı için icat edilmiş şeyler). Çünkü HDMI çıktığında HD-SDI dışında seçenek yoktu kaliteli (referans monitörleri ve HDC-700 gibu kameralardan ibaretti). DVI olsa da yeterince iyi bir şey değildi, sadece dijital HD bir çıkış aracı olsun diye yapılmıştı son kullanıcı için (kısa süreliğine geçiş dönemi icatı). HDMI, 2002'de çıktı ve D-VHS ve Blu-ray için hemen benimsendi. Ardından HDV gibi kompakt kameralarda da kullanıldı. O sırada DP geliştiriyordu ve DP, sadece monitörde kullanılıyor çünkü VESA bir monitör standartları kurumudur ve HDMI'n dezavantajlarının/limitlerinin ortadan kaldırılması için çıktı. İlk HDMI sürümleri 576p desteğine ve overscan kapatma desteğine bile sahip değildi (inanması güç ama sonraki sürümlerde eklendi).

Ben zaten "fiziksel sağlamlık" diye belirttim. Öyle bir iddiam yok, olamaz da zaten. Dediğiniz gibi yarı iletken kalitesi ve tellerin kaliteli şekilde yerleştirilmesiyle ilgili bir durum (Apple'in Foxconn'a (Belkin) ürettirdiği Thunderbolt 4 kabloları ile çoğu piyasadaki kablo incelendi ve bariz kablolama kalitesi farkı çıktı X-ray'de vs).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…