Rehber Hearts of Iron IV tavsiye ettiğim modlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslaire
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 449
  • Etiketler Etiketler
    tavsiye

Giriş

Merhaba dostlar, HOI4 oyununda kullandığım oynanışı pek etkilemeyen ancak göze oldukça hitap eden bazı modları size tanıtmak isterim.
Çoğu ironman ile uyumlu olmasa da historical oynanışa pek etki etmiyor. Daha çok oyundaki görsel olarak eksik kısımları tamamlamaya yarayan modlar olduğunu söylemek doğru olur.

Bölüm 1: Bayrak, Amblem, Icon, Event ve Picture modları

Adiya's Historical Flag Pack​

Oyundaki bayrakların sansürsüz olanlarını ve kurgu olan bayrakların daha gerçekçi bayraklarla değiştiriyor.
İlk örnek olarak Nazi Almanyası bayrağı gösterilebilir. Saçma tasarlanmış bayrakları değiştirdiği için hoşuma giden bir mod.

No More Generics!​

Oyundaki tüm Lider, General, Advisor, Staff ve Ajan portrelerini gerçek portreleriyle değiştiriyor.
Doldurma kişilikleri (gerçek olmayan liderler) dışında istisnasız tüm liderlerin portreleri oyuna ekleniyor.
Görsel olarak oyunun en iyi modları arasına girebilir, Kaiserreich, Great War Redux gibi modlar da bu modun portrelerine sahip.

More City News Events​

Oyundaki şehir el değiştirme eventlerini arttırıyor. Sürekli takip edemediğiniz savaşlar hakkında fikir sahibi olabileceğiniz bir mod.
Yeni eventlerin yanında tabi ki yeni resimler de ekliyor. Oynanışı renklendiren bir mod olduğu için çoğu Vanilla+ playsetimde kullanıyorum.

Realistic & Immersive Intelligence Agency Emblems​

Oyundaki istihbaharat teşkilatlarının neredeyse tümünün tarihsel ve alternatif (farklı ideolojiler) isimlerini + logolarını içeriyor. (Sansürlü olanlar dahil)
Biraz büyük boyutlu bir mod ancak sanki bir DLC bütün amblemlere el atılmış.

Uncensored Event Pictures​

Oyundaki event fotoğraflarının büyük bir kısmını daha iyi veya sansürsüz olanlar ile değiştiriyor.
Bir sürü yeni fotoğraf içerdiği için oynayışı daha hoş yapıyor.

Bölüm 2: Menü modları

Coloured Buttons Updated​

Oyundaki çoğu renksiz butonun ve ikonun rengini değiştiriyor. Çok ufak gözükse de görsel olarak verdiği zevk büyük.

Rename Cities & Rename States​

Oyundaki şehirlerin veya bölgelerin isimlerini hiç değiştirmek istediniz mi? Eğer cevabınız evet ise bu mod tam size göre.
İstediğiniz bölge ve şehirlerin adını tek tıkla klavyeniz ile değiştirmenize yarayan bu modlar oynayışı çok zevkli hale getiriyor.
Multiplayerda başkentinizin ismini değiştirerek arkadaşlarınızı trolleyebilirsiniz hehehehehe

State Transfer Tool​

Oyunda ülkelerin hak iddia etmediği toprakları hediye edememekten veya puppetlarınızı annexlemek için Lend Lease yapmaktan sıkıldınız mı?
İşte bu mod tam size göre! Tek tıkla puppetlarınızın istediğiniz kadar toprağını kendinize geçirebilir veya kendi topraklarınızı başka ülkelere aktarabilirsiniz!

Bölüm 3: Harita modları

RGFX White Map Front, Oasis Political Map, Opaque Political Map​

Bu mod serisi, haritanın tamamını Darkest Hour: Road to the War moduna benzer bir şekilde ele alıyor.
Opak ülke görünümü, daha büyük ve beyaz font, refleksif okyanus gibi özelliklere sahip olan modlar, oyunu görünüş açısından tamamen değiştiriyor.
Merak edenler için tüm harita modlarının kombinasyonunu aşağıya bıraktım. Çok daha göze hitap eden bir harita isteyenler için bire bir mod. Benim de favorilerimden.

Universal Colored Puppets​

Haritadada puppetlar overlordlarının rengine dönüşüyor. Aşağıda bırakacağım fotoğraflardan nasıl gözüktüğünü anlayabilirsiniz.
Eğer hayatımın geri kalanında tek bir hoi4 modu kullanabileceğim söylense Kaiserreich veya bu modu seçerdim. Sebebi anlaşılabilir.

Satisfying Puppet and Country Names​

Oyundaki puppet isimlerini gerçek veya gerçeğe yakın yapıyor. Saçma puppet isimlerinden sıkıldıysanız bu mod tam size göre.

Dynamic States and Cities Rename​

Oyunda ele geçirdiğiniz şehirleri oynadığınız ülkenin diline göre uyarlıyor.
Örnek olarak Almanya oynuyorsunuz, Litvanya'dan Memel'i talep ettiniz. Eğer Litvanya kabul ederse şehrin ismi Klaipeda yerine Memel oluyor.
Başka bir örnek olarak Fransa oynarken Frankfurt'u ele gerçirirseniz ismi Francfort-sur-le-Main oluyor. Türkiye için de osmanlının en geniş sınırlarına kadar desteği var.
Önemli: Bu modu kullanmak oyunun yüklenme hızını 5-6 dakika arttırıyor.

Resimler​

Harita modları ile başlangıç haritası:

Tarihsel isim değiştirme modu ile almanca şehir isimleri:

Kukla modu ile TNO Benzeri Avrupa:

HOIV zamanında aldım ama oynayamadım pek. Yani aldım bir süre oynadım anlamaya çalıştım sonra bir anda hop Steam dolara geçince ben de dımdızlık kaldım. Eklentiler çok pahalı şu an.

Güzel rehber hocam. Şu oyunu oynamak istiyorum ama anlamadım bir türlü. Zaten pek vaktim de olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…