argent4380

Çalışkan
Merhaba,

Kullandığım anakart: ASUS ROG Strix X870E-E Gaming WiFi.

ROG Helios / Helios II kasanın ön panel bağlantı yapısı şu şekildedir:
• Dört adet USB-A port kasa içinde çoklanmış olup tek bir USB 3.0 (19 pin) kablo ile anakarta bağlanmaktadır.
• İki adet USB-C port da kasa içinde çoklanmış olup tek bir USB-C ön panel (Type-E / 20 pin) kablo ile anakarta bağlanmaktadır.
• Kurulum kılavuzunda gördüğüm üzere, bu nedenle çalışması için anakartta yalnızca 1 adet USB 3.0 başlığı ve 1 adet USB-C başlığının bulunması yeterlidir.

Asıl merak ettiğim konu şudur:

Bu USB-C portların hızlı şarj (Power Delivery / yüksek watt) özelliği anakarta mı bağlıdır, yoksa kasa içinde ayrı bir güç / PD modülü bulunmakta ve güç doğrudan güç kaynağından (SATA / PCIe) mı alınmaktadır?

Özetle:

USB-C portlar yalnızca anakartın sağladığı 5 V / sınırlı güç ile mi çalışmaktadır, yoksa kasa içinde bulunan aktif bir güç dağıtım çözümü ile mi beslenmektedir?

Kullanan veya kasayı açıp iç yapısını incelemiş olan varsa, net bilgi paylaşırsa çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

1000007466.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta bağlı. Anakartın desteği yoksa pd özelliği çalışmaz.
Kasa ROG Strix serisine ait olduğu ve ROG Strix serisi anakartlarda USB Power Delivery (PD) desteği bulunmadığı için, USB-C portlarının gücünün kasa tarafından sağlanıyor olabileceğini düşündüm.

Anakarta bağlı. Anakartın desteği yoksa pd özelliği çalışmaz.
Bu kasanın kendisinde power delivery devresi var diye biliyorum.

Son düzenleme: