Esenlikler arkadaşlar, herkese iyi sosyaller.
Son zamanlarda ana tarayıcımı değiştirmeyi, daha hafif ve stabil bir alternatife geçmeyi düşünüyorum. Gözüme Helium Browser takıldı ancak tam olarak geçmeli miyim emin değilim. Aranızda aktif olarak kullanan veya uzun süre deneyimlemiş olanlar varsa fikirlerinizi almak isterim.
Chrome tarayıcısının son zamanlarda sekmeler arası geçişlerinde takılması, donması vb. gibi durumlar yaşatması benim için can sıkıcı olmaya başladı. Geçen günlerde "Chrome'dan Edge tarayıcısına geçilir mi?" şeklinde bir konu açmıştım ve o konuda Helium Browser'ın önerildiğini gördüm.
Merak ettiğim kısımlardan başlayayım: Günlük kullanımda tarayıcının RAM tüketimi (32 GB RAM'e sahibim, herhangi bir sorun yok.) ve performansı nasıl? Chrome veya Edge gibi alışkın olduğumuz tarayıcılara kıyasla hız ve stabilite konusunda belirgin bir avantajı ya da can sıkan bir dezavantajı var mı? Eklenti desteği, sekmelerin yani sayfaların yüklenme süreleri ve genel olarak kullanım kolaylığı açısından nasıl bir tarayıcı? Kısacası, diğer tarayıcıların eksikliğini hisseder miyim? Helium Browser sanırsam (yanlış bilmiyorsam) piyasaya yeni çıkmış bir tarayıcı.
Chrome, Edge, Firefox, Brave vb. tarayıcılar gibi popülaritesi yüksek bir tarayıcı değil sanırsam. Piyasada bilindik, popülaritesi yüksek bu kadar tarayıcı varken neden Helium Browser kullanılır peki? Bu soruyu soruyorum çünkü sonuçta her tarayıcının kendine has, diğer tarayıcılardan farklı özellikleri ve kolaylıkları var.
Sonuç olarak, Helium Browser'a geçilmeli mi? Deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Tekrardan iyi sosyaller diliyorum, esenlikler