Her akşam döner veya Adana kebap yemek zararlı mı?

Et bile olsa her gün o kadar yağlı yemek iyi değil tabii, faydalı mı olacak? Başka besinler de lazım vücuda full et et de zararlı. Obezite, kalp damar hastalıkları, bağırsak kanseri, mide kanseri gibi uzun vadede kötü sonuçlar doğurabilir. Her şeyin fazlası zarar.

Kabaca sorun yaşamamanız lazım ama tek tip beslenmek dünyanın en faydalı yemeği de olsa bir süre sonra bünyeye zarar veriyor. Sırayla 1 gün çorba, salata diğer gün döner yenilebilir ama ard arda tek tip beslenmemek lazım.

Hocam bu hayatta fazlasının zararlı olmadığı bir şey yok. Araya birkaç gün sebze ve sulu yemek sıkıştırmak lazım.

Sulu yemek iyidir, şahsen yaz aylarında bu dediklerinizi ben de tüketiyorum ama dozunda. Bazen dışarıdan sulu yemek tercihim olabiliyor. Vücudun sulu yemeğe ihtiyacı olabiliyor. Tabii ki zararlı değil ama her gün sık sık tüketilirse mide açısından sorun olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her akşam farklı evde yemek yapmak daha mı mantıklı olur?

Düzgün yerde yiyorsanız neden zararı olsun hocam? Ben de 1.5 aydır akşam yemeği olarak sadece döner yiyordum.

Anladım hocam. Açıkçası her akşam olunca ürküyor insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her akşam farklı evde yemek yapmak daha mı mantıklı olur?

Anladım hocam. Açıkçası her akşam olunca ürküyor insan.
Hocam, staj yaparken yurda 21'de giriş yapınca dönerden başka şansım olmuyordu. Ne tuvalet sorunu yaşadım ne de bir şey. Yaptığım staj ağırdı ve üstüne spor yapınca insanın dönerden başka bir şeyi canı çekmiyor.

Tavuk kadar hızlı bozulabilen çok az gıda var. Ülkedeki denetim ve ahlak seviyesi ise belli. Kasaptan kilosunu 160-170 TL'ye kuşbaşı yapılmış şekilde alıp, tavaya atmak bu kadar zor olmasa gerek. Karıştırmasan bile kendi kendine pişer.

Adana bilmem de bir zamanlar tavuk döner yemediğim gün yoktu, toplam ömrümde belki 500 ekmek tavuk yemiş olabilirim hala sapasağlamım.

@senuzulme bir ekleme yapayım hemen, tavuğun yanına pilav ekler gibi. Oda sıcaklığında bekleyen pilav 2–4 saat içinde riskli hale gelmeye başlar, bacillus cereus sağ olsun. Sizin salmonelladan bile hızlı ama salmonellanın üreyebileceği alan ve süre pilavdan çok daha fazla endüstriyel yemek işletmelerinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…