Rehber Her bütçeye işlemci soğutucusu önerileri

Bravo Kemal bey, işimi kolaylaştırdın. (!)

Şaka bir yana eline sağlık.

Thermalright listede şu şekil takılıyor:

Kasa yapabilirim, güç kaynağı hakkında az çok bilgili olsam da rehber yapacak kadar bilgili değilim maalesef.

Kasaya girilirse zor çıkılır.
En iyisi belli başlı modellerin ve underrated modellerin değerlendirilmesi olur bence. Mesela gidip Dark'ın tüm kasalarına gerek yok. Fanları belli, kalitesi belli. Veyahut Vento VG4202FL ve FLA.

Kasa bayağı uzun olur bir de. 3 kişi falan yapmam lazım iyi olması için. Bi' ara üsenmezsem yaparım.

Lian Li Galahand II Trinity Performance 360mm
Pompa hızı: 3200 rpm
Fan hızı: 3000 rpm
Push-pull kasa içi konfigürasyon

Lian Li’nin bu soğutucusu her ne kadar performanslı olsa da pompası adeta bir araba motorunu aratmıyor. Bu nedenle benim tavsiyem, 10K bandında Coolermaster Atmos II, 6K bandında ise Corsair Nautilus olurdu. Arctic AIO modellerini ise kesinlikle önermiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-05 154404.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 34
Bilgiler için teşekkürler.

Peerless Asassin kullanıyorum. Pek bir ses durumu yok işlemci tam güçte bile 67 derece görebildi.
Ki normal kullanımda 35-37 derece civarı şu an.

Phantom spirit kullanıyorum, Ryzen 5 7500F ile PBO açıkken 40 dereceyi geçmiyor oyunda ise 60-65 yükte cidden mükemmel tek kötü yanı RAM konumunun üstünde oluyor fanı oda birkaç cm ile çözülüyor, kesinlikle alınır sıvı soğutma olarak dengi ürünler en az 4K.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…