Her gece saat 1 gibi internetin gitmesi ve "internet olmadan bağlı" hatası

miraçov

Üstün
Yer
somewhere in the middle of nowhere
Arkadaşlar, son 1 haftadır böyle ara ara sorunsuz çalışıyor ancak son birkaç gündür ve bugün de dahil olmak üzere bu hatayı alıyorum. Modemi tekrar kapat aç yapınca düzeliyor ancak şu anda bunu yapamam çünkü evde yatılı misafir var ve internetin olduğu odada kalıyor kendisi. Anlayacağınız modemi kapatıp açamam. Gündüzleri böyle bir hata almıyorum fakat geceleri böyle oluyor. Türk Telekom Wi-Fi kullanıyorum, modem yaklaşık 5 yıllık. Acaba modemin ömrü mü doldu? Bildiğiniz başka bir çözüm var mı ya da konunun modemle bir alakası yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, kapatıp açınca çözüldüğü için açıkçası pek yanaşmadım aramaya.Belki kalıcı bir çözüm bulunur diye buraya konu açtım.
İnternet kesildiği zaman hangi ışıklar yanıyor? DSL kablosunda sıkıntı olabilir mi? Ama bence bir arayıp durumu belirtin.

Modemin arayüzünde yeniden başlatma özelliği yok mu? Şu an kullandığım TT'nin verdiği VDSL modeminde bu özellik var. Çoğu yeni modemde vardır bence.

Kapatıp açınca düzeliyorsa ISS'ten kaynaklı değil de sizden kaynaklı bir sorun gibi geldi bana. Çünkü bazı geceler tam aynı saatlerde benim de internetim kesiliyordu bir ara ve modemle alakasızdı, kapatıp açınca düzelmiyordu.

Modem arayüzünden modemi resetleyebilirsin. Bende bu sorun wifi ve bluetooth aynı anda açık olduğu zaman oluyordu. 5 ghz internetim olmadığı için ve wifi ve bluetooth da 2.4 ghz frekanslarında çalıştığı için çakışıyorlardı. Eğer sende de böyle bir durum varsa bakmanı tavsiye ederim

Geçen seneler de benim de başıma aynı durum gelmişti. İnternet servis sağlayıcısı ve Türk Telekom altyapı sağlayıcıları ile görüştükten sonra ki günler de sorunumu düzeltmişlerdi. Büyük ihtimal sizde de çözüm bu kadar kısa süreli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…