Merhaba yaklaşık 1 hafta önce 2. El Xbox Series S aldım bugün cihaza baktığımda benim almadığım bir oyunun alındığını gördüm sonra cihazı sıfırladım 1 saat önce de Xbox'dan iade maili geldi ben böyle bir iade talebi oluşturmamıştım. Xbox hesabım hacklendi mi gelen maili koyuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Eki Görüntüle 130428
Eki Görüntüle 130429
Hesabınızın hacklenip hacklenmediğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
Şifre Değiştirin:
- Xbox hesabınızın şifresini hemen değiştirin. Güçlü bir şifre kullanın ve önceki şifrenizle alakalı olmayan karakterler ve sayılar ekleyin.
2.
İki Aşamalı Doğrulama:
- Eğer hesabınızda iki aşamalı doğrulama (2FA) varsa, bunu aktif hale getirin. Bu, hesabınıza giriş yaparken ekstra bir güvenlik katmanı ekler.
3.
Hesap Faaliyetini Kontrol Edin:
- Xbox hesabınızdaki son aktiviteleri kontrol edin. Bilmediğiniz aktiviteler veya satın almalar varsa, bunları rapor edin.
4.
E-posta ve Hesap Bilgileri:
- Kayıtlı e-posta adresinizi ve diğer hesap bilgilerinizi kontrol edin. Bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.
5.
Xbox Destek ile İletişime Geçin:
- Durumu Xbox destek ile paylaşın. Hesabınızda uygunsuz bir etkinlik varsa, yardım alabilirsiniz.
6.
Cihazınızı Kontrol Edin:
- Xbox dışındaki cihazlarınızda (telefon, bilgisayar) kötü amaçlı yazılım veya virüs olup olmadığını kontrol edin. Anti-virüs yazılımı kullanarak tarama yapın.
7.
Güvenlik Sorularını Gözden Geçirin:
- Hesabınızın güvenlik sorularını kontrol edin. Bilgilerinizin değişip değişmediğini gözden geçirin.
Bu adımları takip ederek hesabınızın güvenliğini artırabilir ve olası bir saldırıyı engelleyebilirsiniz.