Hesap şifrelerinin çalınmaması için nasıl önlem alınmalı?

Her hesabın şifresi özel olmalı. Her hesaba benzersiz bir şifre koyacak kendince bir algoritma yapmalısın. Bir de iki adımlı doğrulama. Sonra bakma arkana. Daha da çalınırsa büyük bir hata yapmışsındır.

İki aşamalı doğrulamayı açın. Şifre bilinse bile hesaba giriş için telefon/sms/kod uygulamalarındaki rakamları girmeniz gerekiyor.

Ayrıca eklemek isterim her önüne gelen saçma siteye kayıt olmamak lazım. İlla kayıt olunmak gerekiyorsa temp-mail gibi geçici mail hizmetleri kullanarak olunabilir.

Bitwarden gibi şifre yöneticisi kullanabilirsiniz. Bir de authenticator olarak google'yi tavsiye etmiyorum. Ente Authenticator kullanabilirsiniz bulut desteği de var.

Eğer güvenilir olmayan ya da bilmediğiniz bir siteye geçici bir iş için kayıt olacaksanız temp-mail kullanın.

Zaten authenticator var 2FA var telefondada var giremezler yani isteselerde.

Ama authenticator güvenilir deniliyor çünkü kod yenilediği için her zaman hesaba girmeye çalışan kişi kodu giremiyor.

Ama authenticator güvenilir deniliyor çünkü kod yenilediği için her zaman hesaba girmeye çalışan kişi kodu giremiyor.
Authenticatorler güvenilir ama google bana güven vermiyor. Google hesabın çalındığı zaman direk kodlar gider. Diğer uygulamalar en azından ekstra şifre ya da kod gibi şeyler istiyor.

Authenticatorler güvenilir ama Google bana güven vermiyor. Google hesabın çalındığı zaman direk kodlar gider. Diğer uygulamalar en azından ekstra şifre ya da kod gibi şeyler istiyor.

Yapmazlar öyle bir şey yaparlarsa şifreleri sızıntı çıkarır eğer öyle bir şey olsaydı authenticator adı geçerdi.

Yapmazlar öyle bir şey yaparlarsa şifreleri sızıntı çıkarır eğer öyle bir şey olsaydı authenticator adı geçerdi.
Ben sadece tavsiye veriyorum hocam sizin yerinizde olsam Google Authenticator kullanmam ama siz bilirsiniz.

Fakat şifre yöneticisi kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Her hangi bir şifre sızıntısında çok büyük yardımı oluyor. Tüm hesaplarımın şifresi 20 karakterli ve random ben bile bilmiyorum. Direk otomatik olarak giriş yapıyorum her hangi bir şeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…