Merhaba, aslında "Equipment ID" verince doğru vlan numaralarını göstermiş sistem. Benim SOL üzerinde çalışan konfigürasyonumun ekran görüntülerini iletiyorum. İnternet bağlantısı olduğu için tarayıcı otomatik olarak İngilizceye çevirdi ama neresi olduğu zaten yerlerinden anlaşılıyor.
HG8010'nun MAC adresini "HOST Interface (Wan) MAC address" kısmına XX:XX:XX:XX:XX:XX şeklinde girdim. "SAVE & APPLY" tuşu ile kaydettim.
Eki Görüntüle 101333
Ardından seri numarası yapılandırma kısmına geldim. Seri numarayı girdim "Save & Apply" dedim. VLAN kısmında dokunmadım.
Eki Görüntüle 101335
Daha sonra diğer yazılım ve donanım sürümlerini eklediğim kısmı ayarladım. "Save & Apply" dedim.
Eki Görüntüle 101336
Her ihtimale karşı SSH bağlantısı ile versiyon ayarlama işlemlerini de yaptım. Ardından modülü arayüzden yeniden başlattım. Bu şekilde yapıp router cihazıma bağladım. Router üzerinde PPPoE bağlantısını tanımladım, kullanıcı adı ve şifrem ile. Ayrıca routerın MAC adresini de bana verilen orjinal modemin MAC adresi ile değiştridim.
Eki Görüntüle 101348
Bendeki ayarlar bu şekilde. Acaba seri numaraları ya da MAC adreslerini girerken bir hata yapmış olabilir misiniz?
Sonuç:
Eki Görüntüle 101341