Yıllardır PlayStation oyuncusu olarak masaüstü bilgisayar hiç almadım. Şimdi bir sistem toplamak istiyorum 0 bilgiye sahibim. Ne ekran kartları, ne işlemciler ne de diğer bileşenler hakkında hiç bilgim yok.
Sadece kasa istiyorum. Bütçem 50K. Eğer ki 60K-65K çok ciddi fark yaratacaksa esnek olabilirim.
Tamamen oyun odaklı istiyorum. Haliyle montaj anlamında da hiç bir bilgim yok o yüzden hazır alacağım.
Link ile birlikte özelleştirebileceğim parçalar söylenirse, 2K çözünürlükte özellikle Battlefield 6 ultra ayarlarda 120 FPS değerlerinde alabileceğim bir kasa önerir misiniz?
Yıllardır PlayStation oyuncusu olarak masaüstü bilgisayar hiç almadım. Şimdi bir sistem toplamak istiyorum 0 bilgiye sahibim. Ne ekran kartları, ne işlemciler ne de diğer bileşenler hakkında hiç bilgim yok.
Sadece kasa istiyorum. Bütçem 50K. Eğer ki 60K-65K çok ciddi fark yaratacaksa esnek olabilirim.
Tamamen oyun odaklı istiyorum. Haliyle montaj anlamında da hiç bir bilgim yok o yüzden hazır alacağım.
Link ile birlikte özelleştirebileceğim parçalar söylenirse, 2K çözünürlükte özellikle Battlefield 6 ultra ayarlarda 120 FPS değerlerinde alabileceğim bir kasa önerir misiniz?
Yıllardır playstation oyuncusu olarak masaüstü bilgisayar hiç almadım. Şimdi bir sistem toplamak istiyorum 0 bilgiye sahibim. Ne ekran kartları, ne işlemciler ne de diğer bileşenler hakkında hiç bilgim yok.
Sadece kasa istiyorum. Bütçem 50k. Eğerki 60k 65k çok ciddi fark yaratacaksa esnek olabilirim.
Tamamen oyun odaklı istiyorum. Haliyle montaj anlamındada hiç bir bilgim yok o yüzden hazır alacağım.
Link ile birlikte özelleştirebileceğim parçalar söylenirse, 2k çözünürlükte özellikle battlefield 6 ultra ayarlarda 120 fps değerlerinde alabileceğim bir kasa önerirmisiniz?
Çok bakınmadım ancak bütçenize uygun olarak Ryzen 5 7600 ya da Ryzen 5 7500F işlemcili ve RTX 5070 ekran kartlı sistemler rahatça bulunabiliyor gibi gördüm. Aşağıya da bu özelliklerde bulduğum bir sistemin linkini bırakıyorum, özelleştirme olarak da bellek miktarını 1x16GB yerine 2x16GB (toplamda 32GB) tercih etmeniz çok iyi olacaktır. Anakartı da B650M olan bir model seçerseniz daha mantıklı olur.
Çok bakınmadım ancak bütçenize uygun olarak Ryzen 5 7600 ya da Ryzen 5 7500f işlemcili ve RTX 5070 ekran kartlı sistemler rahatça bulunabiliyor gibi gördüm. Aşağıya da bu özelliklerde bulduğum bir sistemin linkini bırakıyorum, özelleştirme olarak da bellek miktarını 1x16GB yerine 2x16GB (toplamda 32GB) tercih etmeniz çok iyi olacaktır.
RTX 5070'in BF6 performansına da aşağıdaki videodan bakabilirsiniz
Bütçenizi yükseltmeniz durumunda da işlemcinizi yükseltebilir ya da ekran kartı 5070 Ti olan sistemlere yönelebilirsiniz.
55.000 TL'ye R5 7600 alacağına üstüne 5.000 TL daha koyup R7 7800X3D alabilir. 3D işlemciler oyun performansına mükemmel etki ediyor. Demiş zaten performans artışı olursa yükseltirim diye.
@erkuteer1 bütçe varsa şu şekilde düzenlenip alınabilir:
5070 Ti olmasa bile 9070 XT bulunabilir.
5070 alınacaksa da en azından daha uygun fiyatlı olmalı.
Sistemin amacı oyun olsa da hazır sistemlerde 7800X3D, 9700X'e kıyasla 1.500TL'den fazla ise gereksiz bir tercih olur. FPS oyunlarına doğrudan katkı sunsa da genel anlamda 9700X daha iyi bir fiyat avantajına sahip. Sistem 2K'da kullanılacak zaten.
55.000 TL'ye R5 7600 alacağına üstüne 5.000 TL daha koyup R7 7800X3D alabilir. 3D işlemciler oyun performansına mükemmel etki ediyor. Demiş zaten performans artışı olursa yükseltirim diye.
5070 Ti olmasa bile 9070 XT bulunabilir.
5070 alınacaksa da en azından daha uygun fiyatlı olmalı.
Sistemin amacı oyun olsa da hazır sistemlerde 7800X3D, 9700X'e kıyasla 1.500TL'den fazla ise gereksiz bir tercih olur. FPS oyunlarına doğrudan katkı sunsa da genel anlamda 9700X daha iyi bir fiyat avantajına sahip. Sistem 2K'da kullanılacak zaten.