Merhaba.
Win11'de yeni bir kullanıcı hesabı açtım. Herhangi bir Microsoft hesabına bağlı olmaksızın açtım bu arada. Kullanıcı tipini standart da yapsam yönetici de yapsam ana hesaptaki tüm uygulamalar burada da görünmekte. Bense bu yeni hesapta hiçbir şey istemiyorum. Sadece Chrome, Office ve Adobe yükleyeceğim. Ana hesaptaki hiçbir uygulamayı bu yeni açtığım hesapta görmek istemiyorum. Win10 bu şekilde miydi hatırlamıyorum ancak Win7 tam da bu şekildeydi. Tertemiz bir hesap açabiliyorduk. Bunu Win11'de VM olmadan yapabilir miyim?
Yeni bir kullanıcı hesabı açtığınızda, ana hesapta yüklenmiş uygulamaların otomatik olarak görünmemesi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Bu adımlar, Windows 11'de temiz bir kullanıcı deneyimi elde etmenize yardımcı olacaktır:
1.
Yeni Kullanıcı Hesabını Oluşturun (Varsa Atladınızsa):
- Ayarlar > Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar kısmına gidin.
- "Diğer kullanıcılar" bölümünde "Bu PC'ye bir başka kullanıcı ekle" seçeneğine tıklayın.
- Microsoft hesabı kullanmadan yeni bir hesap oluşturmaya devam edin.
2.
Ana Hesabın Uygulama Erişimini Kapatma:
-
Windows 11'de varsayılan uygulamalar yeni kullanıcı hesabında görünür; ancak, bunlar genellikle kullanıcı izinleri ile sınırlıdır. Her kullanıcı için uygulama önerilerini devre dışı bırakmak gerekebilir.
- Ana hesabınızdaki uygulamalara sağ tıklayarak "Yönetici izni gerektirir" seçeneği ile erişimi sınırlandırın (standart kullanıcı uygulaması olduğunda bu adım gerekmez).
3.
Gizli Uygulama Yükleme:
- Chrome, Office ve Adobe gibi uygulamaları yeni kullanıcı hesabında doğrudan yüklemeniz gerekir.
- Kullanıcı hesabında uygulamaları yüklerken "Uygulama tüm kullanıcılar için kurulumu yapacak" seçeneğini kontrol edin. Bu seçenek genellikle yükleme ekranında yer alır.
- Kurulumunu yaptığınız uygulamalar yalnızca yeni kullanıcı hesabında kullanılabilir.
4.
Yeni Kullanıcı Hesabınızda Uygulamaları Yönetme:
- Yeni kullanıcı hesabına geçin ve gerekli programları yükleyin.
- Uygulamaların görünüp görünmediğini kontrol edin, gerekirse yükleme sırasında "tüm kullanıcılar için yükle" seçeneğini kaldırarak sadece o kullanıcıya yüklemeyi tercih edin.
5.
Temiz Bir Başlangıç İçin Tarayıcıyı Otomatik Olarak Ayarlama:
- Yeni kullanıcı hesabında Chrome'u yükledikten sonra, varsayılan tarayıcı ayarlarını kontrol edin ve istendiğinde Chrome'u varsayılan olarak ayarlayın.
Bu adımları izleyerek, yeni kullanıcı hesabınızda ana hesabınızdaki uygulamaları görmeyebilir ve istediğiniz uygulamaları yükleyebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, ek detay vererek sorununuzu belirtin.