Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bu sene ETÜ Hidrojen ve Enerji Depolama Teknikerliği bölümüne yerleştim. Ancak yeni açılan bir bölüm olduğu için bu bölümden ne gibi bölümlere yatay geçiş sağlanabileceğini öğrenebileceğim doğru bir bilgi bulamadım.
Bundan dolayı gidip Gemini'ye sordum ve bana o bölümden yatay geçiş ile yüksek ihtimalle makine mühendisliği, kimya mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği gibi bölümlere gidebileceğimi söyledi.
Kısacası sorum: Hidrojen ve enerji depolama teknikerliğinden hangi bölümlere yatay geçiş ile geçebilirim?
Bu sene ETÜ Hidrojen ve Enerji Depolama Teknikerliği bölümüne yerleştim. Ancak yeni açılan bir bölüm olduğu için bu bölümden ne gibi bölümlere yatay geçiş sağlanabileceğini öğrenebileceğim doğru bir bilgi bulamadım.
Bundan dolayı gidip Gemini'ye sordum ve bana o bölümden yatay geçiş ile yüksek ihtimalle makine mühendisliği, kimya mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği gibi bölümlere gidebileceğimi söyledi.
Kısacası sorum: Hidrojen ve enerji depolama teknikerliğinden hangi bölümlere yatay geçiş ile geçebilirim?
Hidrojen ve Enerji Depolama Teknikerliği bölümünden yatay geçiş yapabileceğin potansiyel bölümler şunlardır:
1. Makine Mühendisliği
- Enerji sistemlerinin mekanik tarafıyla ilgilidir.
2. Kimya Mühendisliği
- Enerji üretimi ve depolama süreçlerinde kimyasal süreçleri kapsar.
3. Enerji Sistemleri Mühendisliği
- Yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konularında derinleşmeyi sağlar.
4. Elektrik Mühendisliği
- Enerji iletim ve dağıtım sistemleri üzerine odaklanabilir.
5. Çevre Mühendisliği
- Enerji üretiminin çevresel etkileri üzerine çalışmayı içerir.
6. Endüstri Mühendisliği
- Enerji sistemleri ve proseslerinin optimizasyonuna yönelik çalışmalar yapabilirsin.
Yatay geçiş yapmayı düşündüğün bölümlerin her birinin giriş şartlarını ve gerekliliklerini göz önünde bulundurmayı unutma. Ayrıca, üniversitenin yatay geçiş prosedürlerini kontrol etmen faydalı olacaktır.