Marka yabancı gelebilir, öncelikle markaya değineyim. Hiksemi 2017 yılında kurulmuş, Çin kökenli bir firma. Marka aslında Hikvision'a ait. Ürüne gelirsek, Maxio MAP1602 modelli kontrolcüye sahip, DRAM'i bulunmuyor, 32 MB HMB olduğu yazılmış ve YMTC'nin 232L TLC NAND yongalarının kullanıldığı belirtilmiş. 4 TB sürümüne ait Flash ID çıktısını da buldum:
+Üstündeki plaka sayesinde SSD, testlerde gayet serin çalışıyor. +Mevcut fiyatına göre performansı rakiplerine göre daha iyi.
+5 sene garanti ve oldukça yüksek TBW'ye sahip.
-DRAM'i bulunmuyor.
-Ülkemizde çok yaygın bir marka değil.
-Kendisine ait bir yazılımı/uygulaması yok.
Marka yabancı gelebilir, öncelikle markaya değineyim. Hiksemi 2017 yılında kurulmuş, Çin kökenli bir firma. Marka aslında Hikvision'a ait. Ürüne gelirsek, Maxio MAP1602 modelli kontrolcüye sahip, DRAM'i bulunmuyor, 32 MB HMB olduğu yazılmış ve YMTC'nin 232L TLC NAND yongalarının kullanıldığı belirtilmiş. 4 TB sürümüne ait Flash ID çıktısını da buldum:
+Üstündeki plaka sayesinde SSD, testlerde gayet serin çalışıyor. +Mevcut fiyatına göre performansı rakiplerine göre daha iyi.
+5 sene garanti ve oldukça yüksek TBW'ye sahip.
-DRAM'i bulunmuyor.
-Ülkemizde çok yaygın bir marka değil.
-Kendisine ait bir yazılımı/uygulaması yok.
Evet, DRAM olması HMB olmasından daha faydalı. Şöyle ki, her DRAM'li disk > DRAM'siz disk olmuyor. Kullanım amacına bağlı olarak tercih yapmak daha mantıklı olur. Örneğin büyük boyutlu bir dosya aktaracaksınız diyelim, daha kısa sürede tamamlanmasına istiyorsunuz. Bu paylaştığım Hiksemi ile daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Disk süper değil zaten, artı ve eksilerini yazdım. Şu anki fiyatı ile tercih edilebilir ama 5.000 TL civarı olsa önermezdim.