Hisse hesap işletim ücreti almayan bankalar hangileri?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeQ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    hesap ücreti

ZeQ

Becerikli
Son zamanlarda patlayan bir olay ve 500 TL minimum bir kesintiden bahsediliyor hesap bakım ücreti adı altında. Zaten bir cacık kazandırmıyor hisseler. Kesinti yapmayan bankalar hangileri acaba?
QNB, Akbank, Yapı kredi, İş bankası, (Garantiyi bu nedenle kapattım).

Haberlerde Yapi Kredi, Garanti, Halkbank'in bu ucreti aldigi belirtilmis, senin de yazdigin digerleri aliyorsa asagi yukari tum bankalar su an almasa bile gelecekte alacaktir diye dusunuyorum. Zaten oyle bi' kesinti vardi eskiden de.

Midas'a bakabilirsin alternatif olarak.

Haberlerde Yapi Kredi, Garanti, Halkbank'in bu ucreti aldigi belirtilmis, senin de yazdigin digerleri aliyorsa asagi yukari tum bankalar su an almasa bile gelecekte alacaktir diye dusunuyorum. Zaten oyle bi' kesinti vardi eskiden de.

Yukarıda kullandığım bankaları yazmak istemiştim eksik olmuş.

Hocam bende midas tercih ettim ama bilgim 0, elimizde tuttuğumuz sürece vergi ödemiyoruz değil mi? Temettü için vergi ödeniyor diye biliyorum. Midas[a herhangi bir kullanım ücreti var mı?

Hocam bende midas tercih ettim ama bilgim 0, elimizde tuttuğumuz sürece vergi ödemiyoruz değil mi? Temettü için vergi ödeniyor diye biliyorum. Midas da herhangi bir kullanım ücreti var mı?
Normal bankalarda veya Midas gibi uygulamalarda alıp satmak için vergi ödemezsin, bu tarz bi' vergi bulunmuyor. Midas da hisse saklama ücreti almıyor, yani bir şey yapmana gerek yok. Temettü için de bi' alt limit var onu geçtiğin an vergi ödersin. Ama yüksek bi' tutar endişenmene gerek yok.

(ABD için kar ile sattığın her şey vergi beyanına tabii.)

Normal bankalarda veya Midas gibi uygulamalarda alıp satmak için vergi ödemezsin, bu tarz bi' vergi bulunmuyor. Midas da hisse saklama ücreti almıyor, yani bir şey yapmana gerek yok. Temettü için de bi' alt limit var onu geçtiğin an vergi ödersin. Ama yüksek bi' tutar endişenmene gerek yok.

(ABD için kar ile sattığın her şey vergi beyanına tabii.)
Nasıl bir kaç banka hesap işletim ücreti açıkladı ama?

Son zamanlarda patlayan bir olay ve 500 TL minimum bir kesintiden bahsediliyor hesap bakım ücreti adı altında. Zaten bir cacık kazandırmıyor hisseler. Kesinti yapmayan bankalar hangileri acaba?
QNB, Akbank, Yapı kredi, İş bankası, (Garantiyi bu nedenle kapattım).
Hocam tam bilmiyorum ancak İş'te yok galiba. Bu arada borsa konularına hakim olduğum ve bu konularda yeterli bir özgeçmişim olduğu için söylüyorum, borsa bir cacık kazandırmıyor diyorsanız borsadan çıkın zaten. Ya da yabancı borsadan yüklü miktarda pennystock alıp zengin olmayı bekleyebilirsiniz. Ancak muhtemelen 1 ay sonra parayı sıfırlarsınız. Üstelik bunu senetler yükselirken yaparsınız.

Hocam tam bilmiyorum ancak İş'te yok galiba. Bu arada borsa konularına hakim olduğum ve bu konularda yeterli bir özgeçmişim olduğu için söylüyorum, borsa bir cacık kazandırmıyor diyorsanız borsadan çıkın zaten. Ya da yabancı borsadan yüklü miktarda pennystock alıp zengin olmayı bekleyebilirsiniz. Ancak muhtemelen 1 ay sonra parayı sıfırlarsınız. Üstelik bunu senetler yükselirken yaparsınız.
Siz master yapmaya devam edin okey ona lafımız yok ben yeni halka arzı alıyorum kendi bütçeme göre örneğin 1.000 TL'lik sonra hisse bir iki haftada %20-%30'larda değerleniyor ben satıyorum bu kadar atom parçalamıyoruz. Yani üç kuruşla 4 kuruş kazanıyoruz. Ama banka gelip senelik 600 TL keserse zaten bir cacık kazandırmıyor lafıma geri geldim evet bir anlamı kalmıyor benim için. Siz bulutlar üstünde sörf yapmaya devam edin hayırlı uçuşlar.

Siz master yapmaya devam edin okey ona lafımız yok ben yeni halka arzı alıyorum kendi bütçeme göre örneğin 1.000 TL'lik sonra hisse bir iki haftada %20-%30'larda değerleniyor ben satıyorum bu kadar atom parçalamıyoruz. Yani üç kuruşla 4 kuruş kazanıyoruz. Ama banka gelip senelik 600 TL keserse zaten bir cacık kazandırmıyor lafıma geri geldim evet bir anlamı kalmıyor benim için. Siz bulutlar üstünde sörf yapmaya devam edin hayırlı uçuşlar.
1000TL'lik girerseniz tabii kazandırmaz. Şimdi aynı hesabı mesela 1 milyon için yapın.

Siz bulutlar üstünde sörf yapmaya devam edin hayırlı uçuşlar.
Bu arada hayırlı dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Yalnız sörf mevsimi geçti. Kayak yapın onu. Yarıyıl tatili için İsviçre'de süper bir otel buldum. Mis gibi kayak yapacağım orada. Onun dışında her hangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. Seve seve cevaplarım. Yakında IPO'lar ile ilgili bir yazı da yazacağım. Haberiniz olsun.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt