Hitman hangi oyundan başlanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alitoprak55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 265

alitoprak55

Uzman
Açıkçası kendi planlarımızı yapıp ona göre görevleri halletmek çok hoşuma gitti. Hikayesini de anlamam için hangi oyundan başlamam gerek. Hitman 1'den başlayıp 3'e kadar oynasam hikayede anlamadığım kısım olur mu?

Mesela God of War 2018 oynandığında daha önceki oyunları oynamaz ya da bilmezsen hikayeyi tam anlayamıyorsun. Hitman 1'den başlasam diğer oyunları oynamama gerek var mı? Çünkü çok eskiler.

Oyunun genel senaryosu çok ön planda değil. Her görev kendi içinde episodik desek daha doğru olur. Yani her görev farklı bir hikaye gibi. Sadece aralarda sinematik çıkıyor bazen. O da genel senaryo hakkında oluyor. Ben Hitman 1 ve 2'yi, yani 2016 ve 2018 oyunlarını oynadım ve o sinematikler aklımda kalmadı bile. Görevlerin kendi senaryoları daha akılda kalıcı. Onun dışında genel senaryo anlatımı önemli hissettirmiyor.
Senin bahsettiğin eğer Hitman 2016'dan önceki oyunlar ise onlar farklı. Hitman Absolution mesela başlı başına kendi senaryosu var. Hitman Blood Money de keza öyle. Herhangi bir bağlantıları yok.

Çoğu kişi Hitman Absolution oynanması gerek diyor.
2025 yılında absolution teknolojik, yapay zeka, çeşitlilik anlamında çok sıkar mı sizce? Ona göre onu oynayıp 3leme seriye başlayacağım.

Yeni seriye hakim değilim ama eski seriyi direkt çıkış sırasında oynayabilirsiniz.

Görselliğine takılmazsanız ve ilk oyunun kısayollarını çözmeye biraz vakit ayırırsanız gayet keyifli oyunlar. Ama tabii eski olduklarından hata yaptın seni en son kayıt ettiği yere atmıyor. Genelde en başa atıyor. O yüzden dikkatli oynamak gerekiyor. Bu da aslında oyuna daha fazla gizlilik hissiyatı katıyor.

Her türlü eski oyunlar yeni seriye göre farklılar. Absolution yakın kamerası ve görsel çirkinliği hariç, en oynanabiliri. Hikaye olarak genelde Hitman Blood Money çok ayrı sevilir. Gerçi Hitman 1 ve 2. oyunun eksikliklerinin tamamlanmış versiyonu olmasından da böyle seviliyor olabilir.

Ara oyun olan Contracts ile ben seriyi tanımıştım. Oynadığım 2006-2010 arası tam net hatırlamıyorum. O deli hastanesinin atmosferi, müzikleri çok germişti. Hatta komşularla beraber o bölümü geçmeye bayağı uğraştığımızı hatırlıyorum. Yani dış kapıdan sakince çıkmayı bilmediğimizden ve çatışınca da kafamıza üşüştüklerinden çok zorlamıştı. Halen de en çok geren atmosferi olan oyunun bu olduğunu düşünüyorum. Çoğu bölümü böyle garip yerlerde geçiyor.

Son düzenleme:
teşekkürler bi göz atacağım oyunlara.

Eski oyunları oynarım diyorsan SteamDB eklentisini öneririm. Oyun sayfalarında PCGW sayfasına yönlendiren bir bağlantı bırakıyor. PCGW bu tarz eski oyunların yüksek çözünürlük, FPS veya çökme sorunları gibi şeylerin çözümlerinin yazıldığı bir site. Bilgisayar oyuncuları için olmazsa olmaz bir site.

Bu arada sadece Hitman 3 alınır ise Hitman 1 ve 2 de içerisinde oynanabilir mi?

2025 yılında absolution teknolojik, yapay zeka, çeşitlilik anlamında çok sıkar mı sizce? Ona göre onu oynayıp 3'leme seriye başlayacağım.

Hitman Absolution tek parça senaryo odaklı ve sürükleyici bir oyun. Ben 2 defa bitirdim. 2016 ve sonrası çıkan oyunlar gibi episodik değil, bu yüzden tek parça bir senaryo içeriyor. Bolca sinematik ve iyi bir hikaye anlatımı var. Bölüm tasarımları linear fakat sıkıcı değil çünkü stealth yapmaya çok müsait. Bu yüzden oynanış çeşitliliği iyi. Düşman yapay zekası ortalama. Serideki diğer oyunlardan farklı olarak Hitman Absolution'da gördüğün tüm düşmanları tek seferde hızlıca hedefleyerek öldürmemizi sağlayan özel bir gücümüz bulunuyor. Bu güç belli alanlarda stratejik üstünlük sağlıyor ve oynamayı keyifli hale getiriyor. Buna alıştıktan sonra yeni Hitman oyunlarına geçmek yoksunluk hissi yaratabilir. En azından bana öyle olmuştu.

Hitman Absolution'dan önce çıkan oyunları oynayamadım. Blood Money'i biraz denedim ve sonuç hüsrandı. O denli eski mekaniklere bir türlü alışamadım. En sonunda bıraktım ve playthrough izleyerek merakımı giderdim.

Son düzenleme:

O zaman Hitman 3lemesinden başlayacağım. Çünkü o oyunu oynadıktan sonra bir şeylerin eksik olmasını istemem.

O zaman Hitman 3'lemesinden başlayacağım. Çünkü o oyunu oynadıktan sonra bir şeylerin eksik olmasını istemem.

Eğer bunu yapmaya karar verdiysen, üçlemeyi oynadıktan sonra Absolution oynayabilirsin. Yarı açık dünya tasarımından linear tasarıma geçmek ilk başta zorluk yaşatabilir ama pek önemli olmaz. Çünkü Absolution'un sunduğu deneyim gerçekten zevkli ve oynamaya değer bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…