Arkadaşlar merhaba, gerçekten çıldırmak üzereyim. Telefonumdan laptopa internet paylaşıyorum. Telefondan anlık olarak paylaşılan veriyi takip ediyorum, gözümün önünde laptop tarafından internet sömürülüyor. 10-15 dakika önce bugün paylaşılan toplam veri 35 MB idi, şu an 300 MB. Aktif olarak indirme yapmıyorum, bir şey yapmıyorum. Bu "Teslim En İyileştirme" denen muhabbet, anladığım kadarıyla Torrent mantığıyla diğer PC'ler ile iletişime geçip indirme yapıyor. Ben güncelleme vs. yapmam gerekirse manuel yaparım, kapatmak istiyorum şunu.
Bu sorundan kurtulmak için yaptıklarım:
1) Tarifeli bağlantı açık.
2) Windows güncelleştirmesi marta kadar duraklatıldı.
3) Microsoft Store ayarlarından otomatik güncelleme kapatıldı (aktif güncelleştirme, indirme gözükmüyor).
4) Xbox üzerinde yüklü olan oyun yok ve onda da ne olur ne olmaz diye otomatik güncelleştirmeleri kapattım.
Windows Teslim En İyileştirme ayarları ekranım ise şöyle:
Gördüğünüz üzere "Diğer cihazlardan indirmelere izin ver" ayarı gri bir biçimde, yani elleyemiyorum. Lakin lütfen bilgisi olmayan arkadaşlar yardımcı olmasınlar, çünkü internette yıllardır bu konular açılmış, gördüm. Bu ayarı siz "hayır" deseniz bile "Hizmet Ana Bilgisayarı: Teslim En İyileştirme" görev yöneticisinde aktif internet kullanıyor olarak gözükmeye devam ediyor.
KYK'da kalıyorum, telefondan laptopa internet paylaşmam gerekiyor ve takdir edersiniz ki bu sömürü çok can sıkıyor. Bilgili kişilerden yardım istiyorum. Denediğim çözümleri yukarıda belirttim. Bunları yapmadan önce 10-15 MB/s kullanıyordu, şu an max 2 MB/s görüyor (yukarıdaki SS'i alırken bir anda 18 MB/s kadar çıktı). Fakat sonuçta aktif kullanım olduğu için her türlü zarar yine zarar...