Merhaba,
Hometech HT BOOK 14'e Linux kuracağım. Bütün engelleri aştım, laptopta öyle bir güvenlik var ki aşılmıyor. Şimdi de BIOS'ta sorun yaşadım. Mevcut güvenlik sertifikası var deniyor, nasıl kaldıracağım bunu?
BIOS'ta güvenlik sertifikasını kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Laptopu Başlatın: Hometech HT BOOK 14’ünüzü açın.
2.
BIOS’a Giriş Yapın:
- Bilgisayar açılırken, ekranın başında genelde "F2" ya da "Delete" tuşuna basarak BIOS'a erişin. Hangi tuş olduğunu öğrenmek için ekranın alt kısmındaki talimatlara dikkat edin.
3.
Güvenlik Menüsünü Bulun:
- BIOS içinde "Security" veya "Boot" sekmesine gidin. Bu, laptop modeline göre değişiklik gösterebilir.
4.
Secure Boot’u Devre Dışı Bırakın:
- Eğer "Secure Boot" seçeneğini bulursanız, bu seçeneği "Disabled" (Devre Dışı) konumuna getirin.
5.
Güvenlik Sertifikasını Kaldırma:
- "Security" sekmesinde "Delete" veya "Clear" seçeneğini arayın (bazı BIOS’larda bu seçenek farklı adlandırılabilir). Sertifikayı kaldırmak için bu seçeneği kullanın.
6.
Değişiklikleri Kaydedin ve Çıkın:
- Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek için "Save & Exit" seçeneğini seçin. Genelde bu için "F10" tuşu kullanılır.
- Görüntülenen talimatları takip ederek onaylayın.
7.
Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Laptopunuz yeniden başladığında, artık güvenlik sertifikası kaldırılmış olmalı.
Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa veya belirli bir seçenek yoksa, lütfen hangi adımda sorun yaşadığınızı belirtin. Daha fazla yardım edebilirim.