Merhaba, iyi akşamlar.
Yarın Honaz Meslek Yüksekokulu'nda Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne başlayacağım ancak kaydımı yapmama rağmen, anketler vs. halletmeme rağmen ders programım gözükmüyor. Okulu aradım ancak saatin geç olduğunu söylediler. İlk defa kayıt yaptırdığım için herhangi bir harç lafı da duymadım yatırılacak vb. gibi.
Hazırlık sınıfı okumayı talep ettim. Bu yüzden ders kaydı da yapılmadı. Bir yerde okudum, hazırlık sınıfında ders programı verilmiyormuş diye. Acaba ne kadar doğru? Yarın tekrar okulu arayıp konuşacağım ancak şimdi sizlerden bilgi alsam içim rahatlar.
- Hazırlık sınıfında eğitim alıyorsanız, genellikle ders programları düzenlenmez ya da farklı bir sistem ile yürütülür. Bu nedenle, direkt olarak ders programınıza erişim olmayabilir.
- Okulunuzun öğrenci portalına giriş yapmayı deneyin. Erişim sağlarsanız; kayıt, ders programı ve diğer bilgiler, burada yer alabilir.
- Eğer öğretim görevlisi veya ilgili bölümle iletişim kurmak zorundaysanız, okul saatinde aradığınızda veya yüz yüze gittiğinizde, durumunuzu açıkça belirtin. Hazırlık sınıfı hakkında bilgi alın.
- Harç veya diğer ödemelere gelince: Genelde, kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, okulunuzun muhasebe veya öğrenci işleri ile iletişime geçerek kesin bilgi alabilirsiniz.
- Yarın okulu arayıp güncel durumu, ders kaydını, harç durumunu ve hazırlık sınıfı ile ilgili bilgileri netleştirin. Özellikle hazırlık sınıfı ile ilgili daha fazla bilgi talep edin.
Eğer yine sorun yaşamaya devam ederseniz, daha detaylı bir bilgi alabilmek için aynı zamanda kısmın öğrenci danışmanlarıyla ya da bölüm başkanlığı ile iletişime geçmenizi öneririm.