Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 51
Panel kalitesi, kamera performansı ve hızlı şarj bakımından Honor 600 önde. A57'nin artıları ise güncelleme desteği ve gittiğin her yerde garantisi bittiğinde parçasını bulabilme imkanının olması.
Exynos 1680 ile Snapdragon 7 Gen 4 arasında uçurum farklar yok ama genel olarak Snapdragon daha optimize oluyor çoğu oyun ve uygulamaya.
Exynos 1680 ile Snapdragon 7 Gen 4 arasında uçurum farklar yok ama genel olarak Snapdragon daha optimize oluyor çoğu oyun ve uygulamaya.
dewberry
Üstün
Exynos'a bulasmasın yeter, S24'un Snapdragon versiyonu ne kadar iyiyse Exynosu o kadar kotu mesela. Isınıyor, CROM veya Custom GCAMAPI vs. bulunmuyor.Sizce hangisi daha iyidir? Samsung 6 yıl güncelleme alıyor. Honor yine en fazla 2 veya 3 sene güncelleme alacak. Biri Snapdragon işlemci diğeri Exynos işlemci kullanıyor.
Teşekkürler.
- Makaleler
- 1
Honor 600 tercih edilebilir, tasarımını tutmasam da kullanıcı şikayetlerine göre parça tedariği problemi mevcut.
- Makaleler
- 51
Her Exynos kötü değil. Bu mantıkla düşünüyorsak Snapdragon 8 Gen 1 ve 888 de kötü olduğu için o zaman Snapdragon çöp diyeyim ben de. S24'teki Exynos 2400 ile Exynos 1680 bambaşka SoC'ler olduğu gibi üretim bantları da farklı. Ayrıca birisi 9.2W çalışırken birisi 4.7W çalışıyor. Örnek baştan aşağı yanlış. S24'ün ısınmasını tartışabiliriz ama A57 gibi giriş-orta segment cihazların ısınmasını tartışamayız zira bu telefonların kullanım amacı saf performans değil, günlük kullanım ve basit işlerin yanında minimal performans.Exynos'a bulasmasın yeter, S24'un Snapdragon versiyonu ne kadar iyiyse Exynosu o kadar kotu mesela. Isınıyor, CROM veya Custom GCAMAPI vs. bulunmuyor.
CROM ve GCAMAPI gibi durumlar da telefonu dümdüz kullanan birisi için hiçbir şey ifade etmeyen şeyler. Konu sahibi bu tip özelleştirmelerle uğraşıyorum diyorsa dikkat edebilir tabii.
dewberry
Üstün
Ya hocam eyvallah iyi hoş. Ancak Exynos'un eski model bazı Snapdragonlar harici genel olarak daha kotu oldugunu kabul edelim. En bazından cogu teknoloji ve uygulama Snapdragon'a gore tasarlanmakta, ozellikle Adreno cok daha stabil Exynos'larda kullanılan Mali'ye vs. gore.Her Exynos kötü değil. Bu mantıkla düşünüyorsak Snapdragon 8 Gen 1 ve 888 de kötü olduğu için o zaman Snapdragon çöp diyeyim ben de. S24'teki Exynos 2400 ile Exynos 1680 bambaşka SoC'ler olduğu gibi üretim bantları da farklı. Ayrıca birisi 9.2W çalışırken birisi 4.7W çalışıyor. Örnek baştan aşağı yanlış. S24'ün ısınmasını tartışabiliriz ama A57 gibi giriş-orta segment cihazların ısınmasını tartışamayız zira bu telefonların kullanım amacı saf performans değil, günlük kullanım ve basit işlerin yanında minimal performans.
CROM ve GCAMAPI gibi durumlar da telefonu dümdüz kullanan birisi için hiçbir şey ifade etmeyen şeyler. Konu sahibi bu tip özelleştirmelerle uğraşıyorum diyorsa dikkat edebilir tabii.
Tabii orta segment cihazlar kesinlikle amirallere gore daha az ısınıyor beklendiği gibi. Ancak cogu modern cihazın Snapdragon versiyonu Exynos versiyonuna gore çok daha iyi oluyor pil ömru, performans, termal yonetim, video gibi kararlılık isteyen iş yukleri gibi konularda.
- Makaleler
- 51
Exynos 1680'i savunmadım zaten, sadece Exynos 2400 üzerinden Exynos 1680 çıkarımı yapmanızı eleştirdim. Yoksa ilk mesajımda ben de Snapdragon'un uygulamalar ve oyunlar için daha optimize olduğunu belirttim.Ya hocam eyvallah iyi hoş. Ancak Exynos'un eski model bazı Snapdragonlar harici genel olarak daha kotu oldugunu kabul edelim. En bazından cogu teknoloji ve uygulama Snapdragon'a gore tasarlanmakta, ozellikle Adreno cok daha stabil Exynos'larda kullanılan Mali'ye vs. gore.
Tabii orta segment cihazlar kesinlikle amirallere gore daha az ısınıyor beklendiği gibi. Ancak cogu modern cihazın Snapdragon versiyonu Exynos versiyonuna gore çok daha iyi oluyor pil ömru, performans, termal yonetim, video gibi kararlılık isteyen iş yukleri gibi konularda.