İsimbulamajim

Üstün
Snapdragon 6 Gen 1 gibi nispeten eskimiş bir çipe, ana kamerada en fazla 4K 30 FPS video desteğine, ön kamerada ise en fazla 1080p 30 FPS video desteğine sahip. Bunlar bana kalırsa bir eksi. Pil ömrünü tam olarak bilmiyorum ancak iyi deniyor, 3X optik Zoom ise bana kalırsa yeterli. Orta segment bir telefon için fena değil ancak hemen hemen bu bütçelerde S21 FE veya S22 gibi seçenekler var iken pek tercih etmem açıkçası.

Magic 7 Lite adıyla gelmesi şaşırttı. Selefi X9b'ye göre 800 mAh batarya artışı var, ona rağmen uzunluğu azalmış ve sadece 4 gram fazlalığı var. 66w hızlı şarj, stereo hoparlör, IP65 seviyesinde suya/toza dayanıklılık eklemeleri yapılmış. Kavisli ekran ve iyi batarya isteyenlerin tercih edebileceği bir model. Lansman indirimiyle mantıklı bir seviyeye gelmiş. Etiket fiyatı ise biraz pahalı görünüyor.

Honor Magic 7 Lite Türkiye'de satışa çıktı. Fiyatı lansman indirimi ile 15.999 TL:

6600 mAh telefonu 189 gram yapabilmek büyük başarı. Bu sefer kamera tasarımını da becermişler. Ancak kamera sensörü ve ekran paneli hakkında bir bilgi bulamadım. Bilgisi olsaydı eğer rakipleri ile daha iyi bir karşılaştırma yapabilirdik.
Keşke CPU ve Gpu de iyi olsaymış. Bu ağırlıkta bu batarya kaçmazdı.

Bir yerden duyduğuma göre Samsung HM6 kullanıyormuş sensör olarak. Bu doğruysa eğer fiyatında ki rakiplere göre kamerası zayıf.

Sensor adi duyurulmadigi icin teknik ozelliklerle HM6 oldugu cikarimina erisebiliyoruz. Normalde sensor boyutuna bakip gecmek gerekirdi ama sensor piyasasi yavastan reband urunlerle doluyor. Uretim bandi gibi etkenler degisirken boyut ayni kaliyor ya da kuculebiliyor. Eger sensor HM6 ise evet, cok bir sey beklememek lazim.

Ekrani hakkinda da konusacak cok bir sey yok. Honor genelde materyal setlerini vs. duyurmuyor yani testler cikana kadar yorum yapmak mumkun degil. Muhtemelen Visionox ya da BOE uretimi -belki de ikisi- bir panel kullanilmistir. Amiral Magic 7'ler direkt Visionox elinden cikma panellere sahip.
Honor bu iki ekran ureticisi ile calisiyor genelde. Ekran kisminin uzecegini sanmiyorum zira Honor Cin tarafinda en iyi panelleri kullanan firmalardan bir tanesi. Misal Magic 6 Pro ve Honor 200 kendi segmentlerinde rahatlikla ilk uce oynayacak kadar kaliteli panellere sahiplerdi.
Teknik ozellikleri de siklikla gordugumuz 3880Hz PWM gibi pek de farklilik gostermeyen degerler. 4000 niti cok dusuk APL'de gosterdigini unutmayin, muhtemelen HBM'de (kullanicinin deneyimleyecegi) 1000 nit civarinda kalacaktir.

6 Gen 1 ise absurt sekilde hemen hemen 7 Gen 1'e yakin bir CPU'ya sahip. (GPU'da ciddi fark yiyor tabii.) Ve kendisi de tipki 7 Gen 1 gibi Samsung'un gazabina ugramis bir yonga. 6 Gen 1'in node'u hakkinda bilgi bulamiyorsunuz ama 4LPP oldugunu dusunuyorum. Bu da S23 FE'deki Exynos 2200 ile ayni node yani ayni islem sureci demek. Samsung'un duyurduklari icinde 4nm'de elindeki en guclu ve verimli ucuncu bandi ama bir TSMC etmiyor tabii ki.

Yani kesinlikle dengeli bir urun ama fiyatinin biraz dusmesi ve diger kamera sensorleri hakkinda bilgi edinmemiz lazim. Honor'in bazi verileri daha detayli paylasmasi gerektigini uc senedir falan soyluyoruz ama CEO'nun kulagina bagirmak lazim demek ki :hehehe: