Hotmail hesabına farklı konumlardan başarısız giriş denemeleri yapılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sağlık olsun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 157
  • Etiketler Etiketler
    giriş
Microsoft Hotmail hesabıma uzun zamandır farklı konumlardan giriş yapılmaya çalışılıyor. Başarısız giriş denemelerini "Microsoft hesabım > güvenlik > oturum açma etkinliğimi görüntüle" kısmından görebiliyorum. Hesap parolam güçlü ve karmaşık. SMS doğrulaması kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Brute Force saldırılarını Microsoft'a bildirmek mi gerekir?

Dosya Ekleri

• 023.webp
    023.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 41
Bildirmen bir işe yaramaz. Mail adresine sahip oldukları için sürekli o adrese girmeye çalışacaklar. Ben gmail adresimi başka bir adres ile değişip kurtulmuştum. Hotmail adresini değiştirebiliyor isen değiş.

Son düzenleme:
Bir benzerini yaşamıştım bu konuda bahsetmiştim. %99 Mail'ini yazdığın bir site patlamış ve rastgele şifreler deneyip girmeyi deniyorlardır, bir kez bulaştılar mı gitmiyorlar.

Bu genelde eski hesaplar üzerinde söz konusu, benim de @live.com ve @hotmail.com hesaplarım aynı şekilde. Bir şifre yöneticisi kullanın ve düzenli olarak (örneğin 3 ayda bir) şifrelerinizi güncelleyin. Bunun dışında endişeye gerek yok, zira bu kadar tembel bir bruteforce uygulaması ile kimse bir yere varamaz. Birisi sırf ikametgah adresinizi biliyor diye evi değiştirmeye kalkışmak paronoyadan farksız olacaktır.

Aynı durum bende de var maalesef. Yaklaşık 20 senedir kullandığım 2 mail adresime de sürekli yabancı ülkelerden giriş yapmaya çalışıyorlar, fakat başarısız oluyorlar. Tüm güvenlik önlemleri devrede olmasına rağmen yine de korkmuyor değilim.

Aynı durum bende de var maalesef. Yaklaşık 20 senedir kullandığım 2 mail adresime de sürekli yabancı ülkelerden giriş yapmaya çalışıyorlar, fakat başarısız oluyorlar. Tüm güvenlik önlemleri devrede olmasına rağmen yine de korkmuyor değilim.
Ben hotmail hesabıma ikincil bir ad ekledim. Sonra hesaplarımı bu ikincil ada geçirdim. Yani hesaplarımı ikincil ad olan mail ile kullanıyorum. 1 hafta içinde bu işlemi yaptım ve artık saldırı alan mail hesabını kullanmıyorum. Saldırı durdu.

Bu arada maalesef Google hesaplarında bir saldırı (başarısız giriş denemeleri) olup olmadığına bakılamıyor, ya da ben göremedim.

Ben de de kimlik doğrulaması gerekli mesajı geliyor. 2 ayda bir mail kendini kapatıyor. Her seferinde yeniden giriş yapmam gerekiyor. Bu normal mi?

Ben Hotmail hesabıma ikincil bir ad ekledim. Sonra hesaplarımı bu ikincil ada geçirdim. Yani hesaplarımı ikincil ad olan mail ile kullanıyorum. 1 hafta içinde bu işlemi yaptım ve artık saldırı alan mail hesabını kullanmıyorum. Saldırı durdu.

Bu arada maalesef Google hesaplarında bir saldırı (başarısız giriş denemeleri) olup olmadığına bakılamıyor, ya da ben göremedim.

Aynı ismimi Outlook olarak yaptım bakalım. Umarım saldırılar durur bende de.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt