HP 255 G7 laptopta aniden kapanma sorunu

Starset 73

Uzman
Laptop bataryası ölü, prize bağlı çalışıyor. Eklediğim resimlerdeki gibi duruyorum. Bu pozisyondayken bir anda kapanıyor laptop. Adaptörde sorun yok. Şarj yuvasında veya başka bir sorun var sanırım.

Şarj yuvası hareket etmiyor, sabit. Ama güç girişine bağlı adaptörü kendi ellerimle ne kadar hareket ettirsem de döndürsem de kapanmıyor. Sadece bir anlık bir şey oluyor, kapanıyor. Ayrıca bilgisayarı sol alt kasasından tek elle tutup kaldırınca da bazen kapanıyor.

Adaptörden ziyade anakart veya güç bağlantılarında temassızlık var gibi. Özellikle kasayı sol alttan kaldırınca kapanması kasa esnediğinde bir bağlantının temasının kesildiğini düşündürüyor bana. Batarya zaten ölü olduğu için batarya soketini de kontrol etmekte fayda var. Alt kapağı açabiliyorsan batarya bağlantısını sökmeyi dene. Sorun devam ederse anakart üzerinde çatlak lehim veya güç devresi kaynaklı olabilir, serviste baktırmak daha sağlıklı olur.

Bataryayı uzun zaman önce çıkarmıştım zaten. Beni de temasızlık düşündürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…