bariyilmaz8

Becerikli
HP Compaq Pro 6300 - TPC F026-SF modeli mini bilgisayar alınacak ve buna ekran kartı arıyorum. Kullanım amacı Metin2 farm yapılacak. Bu bilgisayardan yaklaşık 8-10 adet alınacak. En ucuz şekilde ekran kartı önerisi yapabilir misiniz?

Minimum: Windows 10 64-bit, 8 GB RAM, GTX 1050 / RX 560 GPU, 30 GB free disk space. Recommended: Windows 11, 16 GB RAM, GTX 1660 or better, SSD.
İstiyor diğer oyun. Bu bilgisayara takılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Compaq Pro 6300 - TPC F026-SF modeli mini bilgisayar alınacak ve buna ekran kartı arıyorum. Kullanım amacı Metin2 farm yapılacak. Bu bilgisayardan yaklaşık 8-10 adet alınacak. En ucuz şekilde ekran kartı önerisi yapabilir misiniz?

Minimum: Windows 10 64-bit, 8 GB RAM, GTX 1050 / RX 560 GPU, 30 GB free disk space. Recommended: Windows 11, 16 GB RAM, GTX 1660 or better, SSD.
İstiyor diğer oyun. Bu bilgisayara takılır mı.
SFF olduğundan low profile ekran kartları takabilirsiniz diye düşünüyorum. Normal boyuttaki ekran kartları ile kasalara kesme-biçme ve kasa kapağı açık şeklinde modifikasyon yapmadan kullanamazsınız onu söyleyebilirim.

Evet galiba öyleymiş low profile ekran kartı oluyormuş. Harici bir aparat ile normal ekran kartı takmak mümkün mü acaba. Kapak açıkta olur ancak yuvaya oturuyormu tam bakamadım.

Evet galiba öyleymiş low profile ekran kartı oluyormuş. Harici bir aparat ile normal ekran kartı takmak mümkün mü acaba. Kapak açıkta olur ancak yuvaya oturuyormu tam bakamadım.
Yuvaya oturmasından ziyade kasanın yüksekliği 10 cm ekran kartının yüksekliği 15 cm olsa 5 cm kasanın dışında kalır kapak o yüzden kapanmaz. Ayrıca ekran kartının braketi kasa çerçevesiyle kesişiyorsa orada da tadilat yapmanız gerekir. Başka bir seçenek olarak PCI-EX uzatma kabloları( hiç kullanmadım, görmedim ama mantık olarak düşündüm) kullanarak ekran kartını farklı şekilde konumlandırabilirsiniz. En maliyetli kısım ekran kartı olduğu için estetiğe takılmayacağınız durumda low profile ekran kartları yerine bu alternatif çözümler daha uygun yollu olur.