Onarım durumunda güncelleme olmayınca ödeme onaylandı mı diye salı günü aramıştım. Onaylandı pil stokta yokmuş o bekleniyor, anakart için bir değişiklik yok demişlerdi. Daha önceki günlerde sorduğumda aynı anakart takılır demişlerdi.
Bugün hem SMS hem e-posta üzerinden yeni kayıt numarası açılmış. Anakart kısmında 5800H doğru ama GTX XXXX 6 GB kısmı şüphe uyandırdı. 5800H işlemcisiyle sadece bendeki model olan 3060 6 GB ve 3070 Max-Q 8 GB satıldı. GTX 1660 Ti 6 GB modeline sahip 5800H bulamadım 4000h serisinde var sadece. İsimlendirme hatası olabilir mi diye aradım HP'yi cihazınızda ne bulunuyorsa o gelecek o kısma takılmayın dedi. Şu an için geliş tarih bilgisi yokmuş.
Güncelleme: Tamir bittiğine dair mail vs SMS geldi. Laptop akrabamla göndermiştim bugün teslim aldı. CPU ve GPU aynı model, formatlanmadan aynı şekilde verilerim duruyordu. Laptoptan çıkan anakart ve pili de teslim etmişler ve 6 ay garantisi var mış. 14 iş günü içinde tamamlandı. Laptop elime ulaşınca görselleri paylaşırım.