Daha önce problemler yaşadığım Victus model laptopumu satıp Omen 16-AP0053DX kullanmaya başladım. 8940HX, 32 GB RAM, 5060. Soğutması, kasası, performansı gayet güzel. Ama 1-2 ayda bir, açınca bir yerleri bozulmuş oluyor. Daha açarken anlıyorum yine yanlış bir şeyler olduğunu. Boot ekranındaki Windows yükleme halkası bozuk gözükmeye başlıyor ve masaüstüne geldiğimde ya kilitleniyor ya da komple Windows çöküyor. Bu sorunun temeli ne olabilir? NVIDIA mı? Windows mu? AMD mi? Zaten AMD ile GPU çakışmaları problemli olduğu için komple NVIDIA'da çalıştırıyorum, bir de üstüne böyle şeylerle uğraştırıyor. Geri yükleme yapmam gerekiyor ya da safe mode içinden driver silmem. Her seferinde BitLocker anahtarı gir, bekle, uğraş dur; çok sıkıldım artık. Benzer sorunlar yaşayanlar var mı? Çözümü ne olabilir? İşimi görsün istiyorum; artık ben Windows'un işlerini görmekten çok sıkıldım.
Ekleme: Evet, geri yükleme nihayet bitti ve tam da tahmin ettiğim gibi, sistemdeki tek değişiklik 595.79 olan Nvidia sürücüsü Windows Update tarafından 32.0.15.9282 numaralı güncelleme ile değiştirilmiş. Bu sürücü HP'ye özel bir sürücü mü? Microsoft Update Catalog üzerinde yok böyle bir sürüm numarası.