HP Omen 16-AP0019NT ve 16-AP0002NT laptoplarda hall-sensor sorunu var mı?

Bütçe
75.000 TL

suaijduu

Üyecik
Merhabalar,

HP'den laptop almayı düşünüyorum.
HP Omen'in Eylül-Kasım 2025 arası çıkmış yeni cihazlarına baktım biraz, özellikle bu geçmişteki hall-sensor olayından dolayı.

Baktığım modeller;

HP Omen 16-AP0019NT:

HP Omen 16-AP0002NT:

Techolay'ın HP hall-sensor ile alakalı videosunu da izledim. Anladığım kadarıyla 2023-2024 Intel işlemcili laptoplarda olan bir sıkıntı ama yine de şüpheye düşürüyor.

Yardımlarınızı, öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Şahsen bu bütçede riske girmeye bile değmez. Başka markalara yönelmek daha iyi olacaktır.

Hall sensor kroniği zaten Omen laptoplarda nadiren görülüyordu, yine de öneremem artık çok güzel muadilleri var.

Bütçe nedir?

Ne amaçla kullanılacak laptop? Belirli bir kriter var mı?
haftada 5 7 saat oyun oynarım, internette takılırım web3 vb. , lab rapor ödevim oluyor kütüphaneye götürürüm(bazen evde daralıom), Linux işletim sistemleri kullanmak istiyorum, kendimi bu tarafta zevk için geliştirmek istiyorum (şu an bi bilgim yok).

Alınacak en iyi model. Linux kuracaksanız AMD CPU daha iyi olur.

AMD işlemcilerin güç tüketim konusunda Intel işlemcilere olan farkından dolayı bataryada da rahat edersiniz. 16 Core 32 thread olan işlemcisi her işinizi rahatça görür. 64MB L3 cache olması da oyun performansı olarak hatrı sayılır fark yaratır.

300Hz QHD+ ekranı muaillerinin çok üzerinde. Günlük hayatta video/film/dizi izleme zevkinizi arttırır. 300Hz olması da her konuda size rahatlık sağlayacaktır, akıcılığını hissedeceksiniz.

99wh bataryası da tam limitinde kullanılmış, bataryada kullanımda bile rahatlıkla gününüzü çıkartacaktır.

Yani laptopta yok yok. Aklınıza takılan bir soru varsa bekliyorum.

Hocam buradaki en büyük çekincem Game Garaj markasını bilmemem, bundan 1.5 sene önce Acer nitro 5 aldım, 6-7 ay sonrasında problemlerim başladı, teknik servise gönderdim, ürünümü garanti dışı bıraktılar, bana çok kabarık bir fatura çıkardılar, çok mağdur oldum, Tüketici Hakem Heyetindende red yedim. Dolayısıyla teknik servisi olsun, genel tasarım sistem olsun, beni üzmeyecek, aynı sorunu yaşamayacağım bir cihaz almam gerekiyor, bu konuda maddi ve manevi açıdan tek kurşunum var. Şikayet var üzerindende yorumu yüksek ve hızlı dönüş sağlayan bir firmaymış ama ben bilmiyorum, bu konuda kafam çok karışık.

Bilgisiyara gelirsek fiyat olarak bakınca Hp ile karşılaştırılmayacak kadar f/p , özellikleri muazzam, benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…