@Unlishimaide, 5080m olduğu için alınabilir. Markası yüzünden ön yargı yapanlar olacaktır ancak 9XL modelde Game Garaj MSI Vector kasa kullanıyor. Kasayı kullanmasının yanında büyük artıları da var. Mesela MSI Vector cihazlara %62.5 sRGB panel koyarken Game Garaj %100 sRGB panel koymuş. 1080p'nin yanında 2K panel var. Cihazda yok yok yani. O bütçede alınacak en mantıklı 5080m zaten.
@shiedae3, 100.000TL bütçede aslında alınır alınır da beklentileri minimize etmek lazım. OEM kitler her zaman tatmin etmeyebiliyor.
HP Omen serisini cok begendim. Param olursa omen serisi alacagim 5050-5060 modellerinden birisini hangisi ucuza denk gelirse. Fakat Acer'da alabilirim duruma gore bilemiyorum. Kisacasi alinir tavsiye ederim.
@Unlishimaide, R9T alınabilir fakat bilinçli olarak almak gerek. Güçlü bir donanıma sahip cihaz. Panel, CPU, GPU, RAM her türlü iyi cihaz ancak bütçe varken ben olsam Acer Predator serisine bakardım.
@Unlishimaide, r9t alınabilir fakat bilinçli olarak almak gerek. Güçlü bir donanıma sahip cihaz. Panel, CPU, GPU, RAM her türlü iyi cihaz ancak bütçe varken ben olsam Acer Predator serisine bakardım.
Hocam markanın biraz imajı yok eskisi gibi. Kime sorsam Acer alma dediği için deneyimlerden dolayi her ne kadar Predator cihaz güzel olsa da servis desteği ve RAM mevzusu yüzünden elim gitmiyor ona. Bir ara karar kıldım ama sonradan izlediğim inceleme videolarindaki sıcaklık değerleri hosuma gitmedi. Techolay'da incelemesi var.
Game Garaj bile daha az ısınıyor gibi duruyordu.
Acer konusunda insanların dedikleri bir yere kadar mantıklı, her firmanın belli problemleri var. Her firmanın berbat cihazları da var. Acer'da onlardan bir tanesi bu kadar. MSI'dan, Asus'dan marka bazında farkı yok. Predator ısınma konusuna da açıklama yapayım. Predator, piyasadaki çoğu cihaza karşın limitlerini sonuna kadar zorlayan bir cihaz. Herhangi bir limit koymuyor kendisine, bazen bu yüzden yüksek sıcaklıklar görebilmek mümkün. İnceleyin, i9 13900HX modelde test yapmışlar. Bir arkadaşla da o yüzden tartışmıştık forumda. Evet, 108 derece görüyor ama kaç watt'da görüyor? Mesele tamamen bundan ibaret. 157w TDP değerine sahip bir CPU, masa üstünde soğutulamıyor zaten bu değerler. Ne dersem diyeyim, bazen "kalıplaşmış" bilgileri yıkmak zor olabiliyor.
GameGaraj cihaz dediğiniz R9T olsa sanıyorum, ortalama bir soğutması var özellikle de o CPU için. Aynı Tongfang kasaya hem i5 13500HX hem de R9 9955HX olmaz yani. Fan çıkışlarında kısıtlı bir model ayrıca, hava sirkülasyonu için dikkat etmek gerekebiliyor. Eğer ki aldıktan sonra belirli bir Watt değerine limitler kullanırım, tam güçte çalışıp ısınmasına da gerek yok diyorsanız alınabilir bir model.